Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 2 Nisan 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kosova başbakanına yazıklar olsun diyorum”

Kosova’da MİT’in operasyonunda 6 FETÖ’cünün yakalandığını hatırlatan Erdoğan, içişleri bakanı ve teslimatı sağlayan istihbaratçıları görevden alan Kosova başbakanını kınayarak, “Yazıklar olsun diyorum. Kosova’yı Amerika’dan sonra 2. sırada kabul eden ülke Türkiye. Sen bu Türkiye’ye karşı nasıl bunu yaparsın? Bu nasıl bir siyasettir?”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hatay 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Antakya Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“KOSOVA’YI AMERİKA’DAN SONRA 2. SIRADA KABUL EDEN ÜLKE TÜRKİYE. SEN NASIL BUNU YAPARSIN?

Terörle mücadelenin küresel bir boyut kazandığını da sözlerine ekleyen Erdoğan, FETÖ’nün faaliyet gösterdiği ülkelerde Türkiye aleyhinde propagandalar yapıldığına işaret etti. Kosova’da MİT’in operasyonunda 6 FETÖ’cünün yakalandığını hatırlatan Erdoğan, içişleri bakanı ve teslimatı sağlayan istihbaratçıları görevden alan Kosova başbakanını kınayarak, “Yazıklar olsun diyorum. Kosova’yı Amerika’dan sonra 2. sırada kabul eden ülke Türkiye. Sen bu Türkiye’ye karşı nasıl bunu yaparsın? Bu nasıl bir siyasettir?” diye konuştu.

Yunanistan’daki FETÖ’cülerin iadesine yönelik konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“İşte şahsımı vurmaya gelen malum kişiler biliyorsunuz, 9 kişiler, kaçtılar. Helikopterle Yunanistan’a kaçtılar. Ondan sonra bunları sayın Çipras’la konuştuğumuzda ’10-15 günde halledeceğim’ dedi. Aylar geçti, yıllar geçti hala halledecek. Ve şimdi onları korumanın yollarını arıyorlar. Geçende de sınır ihlali yapan 2 Yunanlı subay-astsubayı biz yakaladık. E şimdi bize batı ayağa kalktı ’Siz büyük devletsiniz bunları bize verin’. Kusura bakmayın, biz yargı devletiyiz. Dolayısıyla bunlar şu an yargıda. Yargı ne karar verirse o dur. Ya sizin yargınız var da bizi yargımız yok mu? Ama hepsi her taraftan saldırıyor. Ya bu teröristler için böyle bir adım atmadınız. Bu teröristler için kalkıp da Çipras’a bir şey söylemediniz ama bunun için hepiniz sıraya girdiniz. Geçen Bulgaristan’daki toplantıda yine gündeme geldi, konuştuk ama biz dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Yolumuza da devam edeceğiz. Bizimle işbirliği yapan tüm ülkelere, tüm yönetimlere, ülkemizde dostluğunu ispat eden tüm idarecilere şükranlarımızı sunuyoruz.”

selyus