Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 15 Şubat 2018

Murat Cebecioğlu Kıbrıs’ı masaya yatırdı!

Esenyurt Siyaset arenasının önemli isimlerinden Murat Cebecioğlu, şu anda yine gündemde olan Kıbrıs konusunu masaya yatırdı. Tecrübeli siyaset adamı Cebecioğlu, bilgi, birikim ve araştırmalarıyla kaleme aldığı yazıda “Sultan 2. Selim Han’dan 1571’den itibaren Türk toprağı olduğunu bilen, adada yakın geçmişte yaşananları bilen herkes Kıbrıs’ın değerini bilir. Kıbrıs Türk toprağıdır. Kıbrıs Türkiye’nin Akdeniz’deki sigortasıdır. Kıbrıs Akdeniz’e hakimiyetin, Ortadoğu’ya açılan kapının kilididir” dedi.

Murat Cebecioğlu: “KKTC veya 82 plaka”

Şimdi Kıbrıs nerden çıktı demeyin! Yunanistan ve Rum kesiminin yaptığı tacizlerin en büyük sebebi Kıbrıs üzerindeki emelleridir. Kıbrıs’ı bir türlü ellerine geçiremeyişlerinin vermiş olduğu kompleks bu tacizleri arttırmalarına yol açıyor. Asıl amaçları bize hem içeride hem dışarıda kamuoyu baskısı oluşturarak Kıbrıs’ta istedikleri gibi bir devlet kurmak. Yani Rum tarafının hakim olacağı Türklerin azınlık olarak yaşayacağı bir Kıbrıs Devleti istiyorlar. AB ve neredeyse bütün dünya Kıbrıs’ta Türkiye’yi işgalci olarak görmektedir. Hatta Avrupa birliği Kıbrıs Rum kesimini adanın tamamına hakimmiş gibi Avrupa Birliği’ne almıştır. Amaç ülkemizi bir Avrupa Birliği üyesine işgal etmiş gibi göstermektir.

Peki Kıbrıs bu kadar önemli mi? Mevcut haritalara bakan bir ilkokul çocuğu bile Kıbrıs’ın ne kadar önemli olduğunu anlar. Hele ki Kıbrıs’ın tarihini bilen, biraz olsun geçmişini araştıran, ta Sultan 2. Selim Han’dan 1571’den itibaren Türk toprağı olduğunu bilen, adada yakın geçmişte yaşananları bilen herkes Kıbrıs’ın değerini bilir. Kıbrıs Türk toprağıdır. Kıbrıs Türkiye’nin Akdeniz’deki sigortasıdır. Kıbrıs Akdeniz’e hakimiyetin, Ortadoğu’ya açılan kapının kilididir. Yunan ve Rum tarafının azgınlığının sebebi sadece adacıklar değil. Amaçları aslında Kıbrıs.

Başından beri birleşik Kıbrıs denen devlete karşı oldum, olmaya da devam edeceğim. Her ne sebeple olursa olsun Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ama devlet olarak ama Türkiye Cumhuriyetinin bir vilayeti 82 olarak kalmalıdır.

Neymiş efendim Kıbrıs’a çok para harcıyormuşuz. Harcarız sorun değil. KKTC nüfusu 300 000 bile yok. İstanbul’un ilçeleri bile KKTC den nüfus olarak daha büyük.

Neymiş efendim bizi işgalci görüyorlarmış. Yahu bunlar Anadolu’da Ege’de Doğuda her yerde bizi öyle görüyorlar zaten. Onlar öyle görüyor diye vatanımızdan vaz mı geçeceğiz!

Neymiş KKTC halkı bizi istemiyormuş. Hiç sanmıyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ün 15 Temmuz darbe girişimden sonra Türkiye’yi ziyaretinde konuşmasını dinleyen orada yaşayan Türklerin anavatana bağlılıklarını daha iyi anlar. Ayrıca birçok izlediğim belgeselden anladığım kadarıyla özellikle birazcık geçmişi bilen Kıbrıs Türk’ü asla anavatan ve Türk devletinden vazgeçmez.

Efendim Kıbrıs Devleti kurulursa bu sorunlar bitecekmiş. Daha da artar bu sorunlar. Türkiye’yi tamimiyle harita anlamında çevrelerler. Zaten türlü oyunlarla ele geçirdikleri Ege Adalarının tamamı Yunanın elinde. Birde Kıbrıs’ın kuzeyi ellerine geçince tam anlamıyla yurdumuzu çevreleyecekler. Harita ortada.

Kadere bakın ki Annan planıyla Kıbrıs Devleti kurulamadı. Referandumda Türk tarafı evet dedi, Rum tarafı hayır dedi. Yani Rum tarafının reddiyle kurulmadı, şükürler olsun. Hem bu bize büyük bir koz verdi. Bakın biz barıştan yanayız. Biz istedik ama siz istemediniz diyebiliyoruz.

Ayrıca bu devlet 1960’ta hem de tam bugün ki istenilen şekliyle kuruldu. 1963’e kadar sürdü. Bu süreçte Türkler soykırıma uğradı. Bilmeyenler iyi araştırsın.1974’te ordumuz ‘Ayşe’yi tatile çıkardı’ da Kıbrıs Barış harekâtı ile bu zulmü sonlandırdı.

Tüm küresel güçler Akdeniz’de üs sahibi olmaya çalışırken atalarımızdan beri bizim olan adadan vazgeçemeyiz. Ortak bir devlet demek adadan vazgeçmek demektir.

Velhasıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyetinin vazgeçilmez parçasıdır. Öyle kalmaya devam etmelidir.

Ege Adalarına gelince ‘Ayşe bir tatile daha çıkabilir’ diye düşünmeden edemiyorum.

Kimse endişe etmesin. Bu ülkenin bu gibi oyunları bozacak Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri var. Bu ülkenin liderinin arkasından gözünü kırpmadan yürüyecek milleti var, güçlü ordusu var.

selyus