Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 20 Mart 2018

Sincar’a ansızın girebiliriz!

Kuzey Irak’taki terör kamplarının da gerekirse sürekli olarak kontrol altına alınacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zira Merkezî Yönetime söyledik, dedik ki; ‘Bakın burada ikinci bir Kandil ihdas ediliyor. Neresi o ikinci Kandil? Sincar. Eğer bu işi halledecekseniz siz halledin, eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar’a da gireriz, oradaki PKK’lıları da temizleriz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen, Avukatlık Mesleğinden Hâkim ve Savcılığa Geçen 7. Dönem Adaylarının Kura Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma gerçekleştirdi.

“KUZEY IRAK’TA İKİNCİ BİR KANDİL OLUŞMASINA MÜSAADE ETMEYİZ”

Kuzey Irak’taki terör kamplarının da gerekirse sürekli olarak kontrol altına alınacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Zira Merkezî Yönetime söyledik, dedik ki; ‘Bakın burada ikinci bir Kandil ihdas ediliyor. Neresi o ikinci Kandil? Sincar. Eğer bu işi halledecekseniz siz halledin, eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar’a da gireriz, oradaki PKK’lıları da temizleriz. Eğer dostsak, eğer kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız. Sizden önceki Irak Merkezî Yönetimlerine de bunları söyledik, bak eğer burada PKK’yı temizlemiyorsanız, bize bırakın buradaki PKK’yı da biz temizleyelim.’ Dediler ki; ‘Biz sıkıntıya düştüğümüzde size durumu bildireceğiz.’ O gün bugün hâlâ bildirecekler. Sayın Başbakanımız görüşüyor, biz görüşüyoruz, henüz bir netice yok. Ama bu iş çok daha uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur.”

Dünyanın dört bir yanından gelip bin bir tezgâh kuranlara gıkı çıkmayanların, Türkiye’nin terörle mücadelesi karşısında söylediklerinin artık kendilerini ilgilendirmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’de neredeyse hiçbir tahribatın olmadığına ve şehir sakinlerinin gelip evlerine rahatlıkla yerleşebileceğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu millet böyle bir millet, biz böyleyiz. Biz yıkmaya, yakmaya değil biz ihya etmeye geliyoruz, farkımız bu” diye ekledi.

selyus