Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 2 Ağustos 2018

Soylu ve Gül’den ABD’ye cevap!

Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson, tutukluluğunun ‘sağlık sorunları’ dikkate alınarak ev hapsine çevrilmesinin ardından elektronik kelepçeyle evinde sıkı denetim altında tutuluyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türk mahkemesinin Rahip Andrew Brunson’a ev hapsi vermesi üzerine, Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ABD’de bulunan mal varlıklarını dondurma kararı aldı. Gül’ün ve Soylu’nun rahip Andrew Brunson’un tutuklanması ve yargılanmasından sorumlu kurumların sorumluları olduğu belirtildi.

BAKANLAR SOSYLA MEDYADAN CEVAP VERDİ

ABD’nin aldığı bu karara Türkiye’den büyük tepki geldi. Açıklamanın muhatabı olan bakanlar Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül’den de açıklama geldi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Benim bu topraklarda yaşamak ve bu topraklarda ölmek dışında bir düşüncem olmadı. “ABD’de veya Türkiye dışında herhangi bir ülkede ne bir dikili ağacım, ne bir tek kuruş param da yoktur. Nasip olursa belki bir gün memleketim Gaziantep’te küçük bir zeytinlik alırım”

Twitter hesabından açıklama yapan bir diğer isim ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Bakan Soylu, “Amerika’da bir malımız var; Fetö. Onu da orada bırakmayız, Alacağız!” dedi.

 

selyus