Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 28 Aralık 2015

UHİM, Suriye’deki vahşet durdurulsun

UCM Suriye’deki Sivil Ölümlerine Neden Sessiz?” başlıklı basın açıklaması bugün İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi önünde kamuoyuyla paylaşıldı. UHİM Hukuk Direktörü Av. Mustafa Demiral tarafından okunan açıklama ile birlikte, change.org adresinde basın açıklaması ile aynı ismi taşıyan bir imza kampanyasının başlatıldığı bildirildi ve konuya duyarlı herkesten kampanyaya destek istendi.

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM), Suriyeli STK’lar ile ortak bir basın açıklaması düzenleyerek Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin, Suriye’deki sivil ölümleri karşısındaki sessizliğine dikkat çekti.  “UCM Suriye’deki Sivil Ölümlerine Neden Sessiz?” başlıklı basın açıklaması bugün İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi önünde kamuoyuyla paylaşıldı. UHİM Hukuk Direktörü Av. Mustafa Demiral tarafından okunan açıklama ile birlikte, change.org adresinde basın açıklaması ile aynı ismi taşıyan bir imza kampanyasının başlatıldığı bildirildi ve konuya duyarlı herkesten kampanyaya destek istendi.

UHŞM Hukuk Direktörü Mustafa Demiral tarafından yapılan açıklamada, “Son dönemde Rusya, ABD, Fransa, İngiltere ve diğer devletlerle Esed rejiminin Suriye’de gerçekleştirdiği hava operasyonlarında binlerce masum sivilin yaşamını yitirdiğine dikkat çekilirken, UCM’nin bu durum karşısında harekete geçerek sorumlular hakkında dava açılması gerektiği vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi:

“UHİM olarak, UCM’yi, Rusya, ABD, Fransa, İngiltere ve diğer devletlerle Esad rejiminin Suriye’de gerçekleştirdiği askeri operasyonlarda yaşanan sivil ölümlerine sessiz kalmaktan vazgeçmeye, bu operasyonların başta Beşşar Esad olmak üzere, karar vericileri ve uygulayıcıları hakkında yargılama kararı almaya davet ediyoruz. Vicdan sahibi herkesi, konu ile ilgili olarak change.org adresinde başlatmış olduğumuz “UCM SURİYE’DEKİ SİVİL ÖLÜMLERİNE NEDEN SESSİZ” başlıklı imza kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz.”

İmza kampanyasına destek olmak için:

https://www.change.org/p/uluslararas%C4%B1-ceza-mahkemesi-suriye-deki-sivil-%C3%B6l%C3%BCmlerine-neden-sessiz

Açıklamanın tam metnine şu adresten ulaşabilirsiniz:

http://uhim.org/bildiri_uhim_detay.php?bid=136

selyus