Ana Sayfa SİYASET 28 Ağustos 2014

El, kardeşimizin de olsa koparırız

Davutoğlu, “Şunu aziz milletimize teminat olarak söylüyoruz; milletin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli, kardeşimiz olsa koparırız”

El, kardeşimizin de olsa koparırız

Davutoğlu, “Şunu aziz milletimize teminat olarak söylüyoruz; milletin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli, kardeşimiz olsa koparırız”

AK Parti Genel Başkanı seçilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Büyük Türkiye yürüyüşünün arifesindeyiz. İlelebet sürecek bu yürüyüşü bizden sonrakilere devredeceğiz” dedi.
Davutoğlu, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde yaptığı konuşmasına, “Selam olsun, selam olsun. Selam olsun insana, zaman ve mekana” diyerek başladı.

AK Parti’nin yolsuzluklara karşı en çetin mücadeleyi verdiğini, vermeye de devam edeceğini vurgulayan Davutoğlu, “Şunu aziz milletimize teminat olarak söylüyoruz; milletin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli, kardeşimiz olsa koparırız” diye konuştu.
Hiçbir şekilde AK Parti kadrolarının şeffaflık ve yolsuzluğa karşı mücadele anlamında töhmet altına bırakılamayacağını ifade eden Davutoğlu, “Eğer gerçekten böyle bir mücadele yürümemiş olsaydı, 2001’de mecali tükenmiş Türkiye’den, bugün her bir alanına duble yollar, havaalanları yapılmış bir Türkiye’ye gelinebilir miydi?” diye sordu.

Davutoğlu, herhangi bir yanlışlık yapılırsa üzerine gidileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:
“Ama birtakım dosyaları sadece ve sadece AK Parti’yi yıpratmak için bekleterek ve tam da 3 seçim öncesinde dinamit gibi toplumun ortasında atarsanız bunun adına ahlak arayışı, yolsuzluklara karşı mücadele denmez. Bunun adına siyasi operasyon denir. Biz bu operasyona hiçbir zaman boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.”

Hacı Bektaş-ı Veli’nin “eline, diline, beline sahip ol” sözlerinden alıntı yapan Davutoğlu, ahlakın ve erdemin olmadığı siyasetin yozlaşacağını, çürüyeceğini söyledi. Davutoğlu, AK Parti hareketinin bir erdemliler hareketi olarak başladığını, böyle de yoluna devam edeceğini ifade etti.

Etiketler:
selyus