Ana Sayfa SİYASET 5 Kasım 2014

Esat Kalay Meclis 1. Başkan Vekili

Önceki Meclis Başkanı Hüseyin Yürük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne atandığı için görevinden istifa etti. Yürük’ün yerine Üsküdar

Esat Kalay Meclis 1. Başkan Vekili seçildi

Önceki Meclis Başkanı Hüseyin Yürük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne atandığı için görevinden istifa etti. Yürük’ün yerine Üsküdar Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekilliğine Esat Kalay seçildi.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in başkanlığında Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısını yapan Üsküdar Belediye Meclisi, yeni başkan vekillerini seçti.

AK Partili Hüseyin Yürük, 23 Ekim 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşavirliğine getirilmişti. Bu süreç sonrası Yürük, 30 Mart yerel seçimlerden sonra yürüttüğü Üsküdar Belediyesi 1. Meclis Başkanlığı görevinden istifa etti.

Üsküdar Meclisi’nde Esat Kalay Dönemi

Hüseyin Yürük’ün istifası üzerine boşalan 1. Meclis Başkan Vekilliğine, AK Parti Grubu, aynı zamanda 2. Meclis Başkan Vekilliği görevini yürüten Esat Kalay’ı getirilmesini teklif etti. CHP Gurubu ise Yunus Can’ı önerdi.
Yapılan gizli oylamada, Esat Kalay, 46 oyun 26’sını, CHP’li Yunus Can ise 19’unu aldı. Bir oy ise boş çıktı. Oylama sonunda Yürük’ten boşalan 1. Meclis Başkan Vekilliği koltuğuna Esat Kalay getirildi.
Esat Kalay’dan boşalan 2. Meclis Başkan Vekilliği’ne ise Meclis üyeliğine meclise yeni katılan AK Partili Celalettin Cingöz seçildi.
Meclis vekillerinin seçiminden sonra, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı yürütmek üzere koltuğu Esat Kalay’a devretti. Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan Kalay, Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

İBB meclisi açıldı

İBB meclisi açıldı

selyus