Ana Sayfa SİYASET 14 Eylül 2014

Hilmi Türkmen’in onur gecesi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da şahitliğiyle, oğlu Yusuf Türkmen’in nikâhını kıydı.

Hilmi Türkmen’in onur gecesi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da şahitliğiyle, oğlu Yusuf Türkmen’in nikâhını kıydı.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen nikâh töreni, yaklaşık 2 bin davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Gelinin ailesi Hatice ve Mehmet Savrum ile damadın ailesi Zühre ve Hilmi Türkmen çifti, nikah törenine katılan davetlileri kongre merkezinin girişinde karşıladı.

Nikâh merasimi öncesi davetlilere yemek ve Demir Hindi Şerbeti ikram edildi. Nikâhın kıyılacağı salonda ise Üç Dem Grubu davetlilere Türk Sanat müziği resitali sundu.

Oğlunun nikâhını kıydı

Esra ve Yusuf Türkmen çiftin nikâh şahitliğini yapmak için Haliç Kongre Merkezi’ne gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salona girdiğinde davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Çiftlerin yerini almasından sonra nikâhı damadın babası Başkan Hilmi Türkmen’in kıyacağının anons edilmesi davetlilere sürpriz oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci nikah şahitliği

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, ikinci nikâh şahitliğini Türkmen çiftine yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alkışlar arasında yerini aldı. Çiftin diğer nikâh şahitleri ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murati ve Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii İmamı Mustafa Demirkan idi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilginç çocuk nasihati

Nikâh akdinin gerçekleştirilmesinden sonra, Başkan Türkmen’in teslim ettiği evlilik cüzdanını geline veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftlere 3 çocuk nasihatini ilginç bir anısıyla yaptı. Erdoğan; “Herzaman bir nasihatim var. Bunu bir baba nasihati veya Cumhurbaşkanı nasihati olarak özellikle kayıtlara girmenizi tavsiye ediyorum. İlahiyatçı olarak bunları siz daha önceden aranızda konuşmuşsunuzdur. Sevgili Peygamberimiz, “Ebedi alemde ümmetimin çokluğuyla iftihar edeceğim” diyor. Beypazarlı amcamızdan bana başbakan iken şöyle bir nasihat geldi. Diyor ki; “Başbakan evladıma söyle, hep böyle 3 evlat diyor, onu şöyle kapatsın. Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur bereket olur, beş olur gerisi Allah kerim. Bunu sizden de bekliyorum” dedi.

Çiftler ve aileleriyle toplu hatıra fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre sonra nikâh töreninden ayrıldı.

AK Parti milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, dostları, Savrum ve Türkmen ailesini bu mutlu gününde de yalnız bırakmadı.

Yerel Haber İstanbul gazetesi olarak, çiftleri tebrik eder, bir ömür boyu mutluluklar dileriz.

Etiketler:
selyus