Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Temmuz 2017

15 Temmuz gecesi bu millet kimin korkak ve ödlek olduğunu gördü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Merkez Yürütme Kurulu toplantısının gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Ünal, toplantıda Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

“Kendisinin grup toplantısında, ‘korkak, ödlek’ gibi ifadeleriyle ilgili kendisine şunu söylemek istiyorum diyen Mahir Ünal, “15 Temmuz gecesi bu millet kimin korkak ve ödlek, kimin cesur ve kahraman olduğunu çok net bir şekilde görmüştür. Siyasetle ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’na şunu hatırlatmak istiyorum, siyaset sorun çözme sanatıdır sorunları krize döndürme işi değildir. Dolayısıyla şuna karar vermelidir, sürekli olarak adeta mevcut siyasetin, mevcut demokrasinin, anayasanın, TBMM’nin paralelinde sokağı, halkı referans gösteren bir dil kullanarak konuşması ne anlama gelmektedir?”

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmada meydan okuyan bir dille söylediği ‘nerede isterse orada karşılıklı konuşalım, hodri meydan’ dediği çerçeveye dönük şunu söylemek istiyorum” diyen Ünal, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu senin öncelikli olarak Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın siyasal anlamda muhatabı olabilmen için senin genel başkanlığa geliş biçimin ve genel başkan olduktan sonra o genel başkanlık makamında oturma ve girdiğin her seçimi de kaybetmiş genel başkan olarak hangi zaviyeden bakarak bir muhataplık oluşturduğunu da açıkçası merak ediyorum. Kendi partisi içerisindeki muhaliflere ‘kafamı kızdırmayın, partinin önüne koyarım’ diyen anlayışın ne kadar demokratik olduğu da tartışmalıdır. Bizim, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmak ya da gündemimize almak gibi bir derdimiz yok. İçeriye dönük meşruiyet tartışmalarını sürdüren, demokrasinin, devletin organlarını tartışmaya açan bir anlayış siyasal bir anlayış olamaz” şeklinde konuştu.

selyus