Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Eylül 2018

Ahlaklı, erdemli ve tevazu sahibi olmayan belediye başkanlarına güle güle!

Özhaseki, “Bir başkanın özellikle ahlaklı, erdemli ve tevazu sahibi olması şart. İnsan ilişkisini en iyi şekilde götüreceğine olan inancımız önemli.Bir de geçmişteki yaşantısına bakacağız tabi. Ticari ilişkisine bakacağız. Ahlaklı davranmış mı davranmamış mı? Borcu ödeme noktasındaki kararlılığı azmi nedir?”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediye seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Vatandaşların şikayetlerinden bahseden Özhaseki, “Kaldırımlarda yürüyorsun taşlar yerinden oynuyor hepsi su fışkırtıyor. Siz marka şehirlerden bahsediyorsunuz ama kent yaşamını konforlu hale getirecek hizmetler de eksikliğiniz var” dedi.

“YOLSUZLUK ALGISI ÜZERİNE ŞİKAYETLER VAR”

Türkiye fotoğrafını çektim. Vatandaşların hali hazırdaki belediyelerden şikâyetleri nedir onları anlattım. Sadece AK Partililerin yaşadığı beldelerde olan insanlarımızın şikâyetleri değil her partiye mensup olan yani CHP’lilerinde MHP’lilerinde kayyumlarında olduğu yerdeki vatandaşlar nelerden şikâyetçiler 8-9 maddeler halinde anlattım. Şehirlerde alt yapı eksikliği var ve insanlar mutsuzlar. Sadece bir partiye has değil birçok yer de oluyor. Millet otopark bulamamaktan şikâyet ediyor mesela. Başka şikâyet konusu yolsuzluk algısı üzerinde. Vatandaşlar belediyelerle ilgili dönen doğru veya yanlış birçok dedikodudan rahatsız. Bu dedikodular genellikle imar tadilatında, kentsel dönüşümler de oluyor. 3. konu kent yaşamından kaynaklanan konfor eksikliği.

“BÜYÜK YATIRIM VAR AMA KONFOR YOK”

Belediyeler diyorlar ki ‘acayip yatırımlar yapıyoruz.’ Kültür merkezleri, üst geçitler, devasa projeler, milyonlarca dolar yatırımlar yapıyoruz geleceğe taşıyoruz marka şehirler. Eyvallah tamam bunların hepsi güzel de kaldırımlarda yürüyorsun taşlar yerinden oynuyor hepsi su fışkırtıyor. Siz marka şehirlerden bahsediyorsunuz ama kent yaşamını konforlu hale getirecek hizmetler de eksikliğiniz var. Başka şikâyet inşaat şantiyeciliği. Sokağımız kazılıyor diyoruz doğalgaz gelecek. 3 ay geçiyor, su gelecek, 8 ay geçiyor bir şey için daha geliyorlar. Ya bunun koordinasyonu yok mu?

“GÜLERYÜZLÜ MÜ? TİCARİ İLİŞKİSİNDE AHLAKLI MI? BORCUNA SADIK MI?”

Bir belediye başkanının olması gereken özelliklerinden bahseden Özhaseki, “Belediye başkanları ile ilgili özellikle birkaç nokta var ki bizim vazgeçilmezimiz. Bir başkanın özellikle ahlaklı, erdemli ve tevazu sahibi olması şart. İnsan ilişkisini en iyi şekilde götüreceğine olan inancımız önemli. Geçmişte ideolojik belediyecilik anlayışlı vardı. Sonradan biz buna hizmet belediyeciliği getirdik. Ucuna sosyal belediyecilik marka şehirler gibi bir takım sıfatlar ekledik. Cumhurbaşkanımız özellikle diyor ki gönül belediyeciliği. İnsan ilişkisi biraz zayıf olan insanlar ilişki kurmakta biraz güçlük çeken yüzü gülümseyen bir adam varsa istediğiniz kadar gönül al deyin adamın içinden gelmiyor ki bu işi yapsın. Bir de geçmişteki yaşantısına bakacağız tabi. Ticari ilişkisine bakacağız. Ahlaklı davranmış mı davranmamış mı? Borcu ödeme noktasındaki kararlılığı azmi nedir? Partimizin temel kuralları ve ilkeleri de belli. Ama bulduğumuz insan o yörenin dilini de iyi tutturmalı.”

selyus