Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Aralık 2015

AK Beykoz’dan Türkmenlere yardım

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nde Türkmen kardeşlerimize yardım elini uzatarak Türkmen Dağı’na bir tır dolusu kumanya gönderdi.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı, “10 Aralık İnsan Hakları Günü”nü vesile ederek Türkmen kardeşlerimize ciddi anlamda destek verdi. Birkaç gün önce başlattıkları kumanya kampanyasına önemli destek alan Beykoz İlçe Başkanı Gürkan, emeği geçenlere teşekkür etti. Kadın Kolları ekibinin, Gaye Zayıf’ın öncülüğünde gece yarılarına kadar paketledikleri kumanyalar İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Sadaka Taşı Derneği Genel Başkan Yardımcı Cevdet Hasbal ve Beykoz İlçe Teşkilatının katılımıyla Türkmen Dağı’na gönderildi. 

“TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ İMTİHAN VERİYOR”

Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, “Bizim bulunduğumuz ve yakın bulunduğumuz coğrafyayı tekrar bir ateş çemberine çevirmeye çalışanlar var. Ama biz şuna inanıyoruz ki muvaffak olamayacaklar. Biz kökünü ve derinliğini bilen ve bu bilinçle son 13 yıldır bilerek hareket eden siyasi duruşun mensuplarıyız. Türk Milleti büyük gönüllüdür, Türk Milleti Yüce gönüllüdür. Bunu bugün tarihin birçok zamanında, zemininde, sayfasında ve karesinde gördük. Bugünde dünyanın birçok yerinde görüp şahit olmaktayız. Burada yine hemen yanı başımızda, dibimizde burnumuzu sızlatan birtakım olaylar cereyan ediyor. Türkmen kardeşlerimiz ülkemizin güney doğusunda büyük sıkıntı ve acılar çekiyor. Ama onlar büyük bir imtihan veriyorlar. Ben onların bu büyük imtihanı kazanacaklarına inanıyorum. Kadın Kolları Başkanımız Gaye zayıf hanımefendi, Sadaka Taşı derneği aracılığıyla Türkmen kardeşlerimize kumanya kampanyası yapacaklarını ifade ettiklerinde çok mutlu oldum. Kısa bir süre olmasına rağmen gördüğünüz üzere çok büyük bir iş başardılar. Ben Gaye Hanım başta olmak üzere tüm kadın kolları ekibine, yönetimdeki arkadaşlarıma ve gençlik kolları başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu kampanyayı yaparken hiçbir kurumdan destek almadık.

Biz AK Parti olarak bize düşen gönüllüğü, bize düşen kardeşliği ve yapmamız gerekenleri önümüzdeki bahara kadar çok daha planlı yaparak orada sıkıntı çeken kardeşlerimize ulaştıracağız” diye konuştu.

  “ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN”

Sadaka Taşı Derneği Genel Başkan Yardımcı Cevdet Hasbal, “İlçe başkanımız Mustafa Beyden, kadın kolları başkanımız Gaye Hanımdan, kadın kolları ekibinden Allah razı olsun. Çok değerli ve etkili bir çalışma ortaya koydular. Birçok kez bölgeye gittik. En son Türkmen Dağı bölgesindeydik. Gerçekten oradaki insanların durumu içler acısı ki şu an kış dönemi olması hasebiyle durumları çok zor. Şunu özellikle belirtmek isterim ki: buradaki bir anne bizden biride olabilirdi, buradaki çocuklar bizim çocuklarımız da olabilirdi. Buradaki kardeşlerimiz bir imtihandan geçiyorlar, inşallah bu imtihanı kazanırlar. Ensar muhacir penceresinden bakarak buradaki kardeşlerimize yardım gönderiyorsunuz, Allah hepinizden razı olsun.” şeklinde konuştu.

“ALLAH’A ÇOK ŞÜKÜR DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN FAZLA DESTEK GÖRDÜK”

Kampanyanın öncüsü olan AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, “Her gün haberlerde Türkmen kardeşlerimizin durumunu izliyor ve içimiz yanıyordu. Bu kardeşlerimize destek verip yanlarında olmamız lazım diye düşünürken bu kampanya aklımıza geldi. Kısa bir zaman olmasına rağmen Allah’a çok şükür düşündüğümüzden fazla destek gördük. Bizim bu çalışmamıza vesile olan “10 Aralık İnsan Hakları Günü”nün 67 yılı müzakere ediliyor. Bu günün tüm dünyada huzura ve barışa vesile olmasını diliyorum. Kadın kolları yönetimim ve 45 mahalleden arkadaşlarımın bu kampanyada çok büyük emekleri var. Hepsine huzurlarınızda gönül dolusu teşekkür ediyorum. “Dağlar, insanlar hatta ölüm bile yorulduysa şimdi en güzel şiir barıştır” Ben bu kampanyada destek verenlere ve AK Parti Beykoz teşkilatının tüm kademelerine teşekkür ederim” dedi. 

selyus