Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Mayıs 2016

AK Parti’de temayül sonuçları!

Bugünkü temayül toplantısının sonuçları gizli tutulurken bir taraftan da genel merkeze yakın olan basında çıkan haberlerde ağırlıklı olarak bir ismin adının yazıldığı görülüyor!

AK Parti’de Olağanüstü Büyük Kongre kararının alınmasının ardından 15 yıldır uyguladığı temayül yoklaması yine önem kazandı. AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar önemli kararlarda hep istişareyi esas aldığı ilkeleri doğrultusunda iki gün sürecek olan ve yaklaşık 813 kişinin katılacağı temayül yoklamalarının ilki bugün yapıldı.   

Bugünkü temayül toplantısına, yönetici pozisyonunda bulunan 300’ün üzerinde teşkilat mensupları, il başkanları, il belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve büyükşehirlerde belediye meclis başkanvekilleri katıldı. Temayül sonuçları gizli tutulurken bir taraftan da genel merkeze yakın olan basında çıkan haberlerde ağırlıklı olarak bir ismin adının yazıldığı görülüyor!

Bu toplantıların devamı olarak yarın da yine AK Parti Genel Merkezi’ne davet edilen Genel Merkez Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyeleri ve şu anda aktif olan 26. Dönem milletvekilleriyle temayül yoklaması için bir araya gelinecek.

Tüm bu görüşmelerin ardında Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın yaptığı AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre Tertip Komitesi Üst Kurulu, Perşembe veya Cuma günü genel başkan adayını açıklayacak. 

selyus