Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Ekim 2015

AK Parti devleti adam gibi yöneten bir partidir

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Mustafa Canbey “AK Parti, bu ülkenin huzurunu ve barışını isteyen bir parti. Bu ülkenin toprağına, askerine, çocuklarına silah doğrultulduğunda gerekli cevabı verecek güç ve kudrete sahiptir. AK Parti devleti adam gibi yöneten bir partidir. Sadece söylemde vatan sevgisi değil, vatanını milletini gerçekten seven, milletin dinini koruma noktasında da gerekli hassasiyeti gösteren bir partidir AK Parti”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Mustafa Canbey, partisi ve ülkenin yaşadığı sıkıntılı süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan Canbey, “Balıkesir parlatılmamış bir pırlanta. Biz bu pırlantanın parlatılması için gayret edeceğiz” diye açıklamalarda bulundu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Mustafa Canbey, “Siyaseten de bir geçmişimiz, tecrübemiz var. Bu tecrübemizi Balıkesir’de değerlendirmek, Balıkesir halkına, doğduğumuz topraklara hizmet etmek için Balıkesir’den 7 Haziran öncesi aday adayı oldum. Sağolsunlar hem teşkilatımız, hem halkımız hem de Genel Merkezimiz bize teveccüh gösterdiler ve Balıkesir Milletvekili Adayı olarak gösterdi.

Çalışmalarımızı yaptık. Seçim sonucu Türkiye’de yeni bir iktidarın oluşması noktasında AK Parti’ye tek başına iktidar imkanı tanımadığı gibi her hangi bir koalisyon imkanı da oluşmadı. Gündeme gelen tekrar seçimde Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevimizden ayrılarak Balıkesir’den yeniden aday adayı oldum. Partimiz, teşkilatımızın teveccühü ile bizi yeniden milletvekili adayı olarak gösterdi. Tekrar kollarımızı sıvayarak ‘Haydi Bismillah’, ‘Vira Bismillah’ dedik ve Balıkesir’de çalışıyoruz. Seçim çalışmaları başladığı günden bu yana, halkımızla buluşmaya, kucaklaşmaya gayret ediyoruz. Soframızda herkese yer var, soframızdaki insanların sayısını artırmaya gayret ediyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ EN İYİ YÖNETECEK KADROLAR BİZDE”

Balıkesir’de yaşayan, Balıkesir’de doğup büyüyen bir insan olarak Balıkesir’in sorunlarını bildiğini kaydeden AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Canbey “Balıkesir’e gelmeden önce etüt edip çalışarak geldim. İnsanlara projelerimizi , derdimizi ve niyetimizi anlatıyoruz. Bugün Balıkesir’de diğer milletvekili adayı kardeşlerimizle birlikte AK Parti’nin ideallerini, hedeflerini, projelerini paylaşıyoruz. AK Parti ve tüm Türkiye daha 7 Haziran seçimlerinin sıcaklığını üzerinden atmadan yeni bir seçime gidiyor. 7 Haziran sonrası Türkiye’de oluşan manzarayı halkımız gördü.

7 Haziran sonrası Türkiye’de bir iktidar oluşmadı ve bu iktidarın oluşmaması sonrasında hem terör de ciddi bir yükselme oluştu, hem ciddi bir istikrarsızlık oluştu, hem de ekonomide ciddi bir sarsılma oluştu. Döviz ciddi bir şekilde arttı. İnsanlar önünü göremez hale gelmeye başladı. Türkiye’de tek parti iktidarının ne demek olduğunu 7 Haziran’dan sonra biraz daha iyi kavramış oldu. AK Parti, 13 yıldan bu yana bu ülkeye hizmet eden, halkın teveccühünü kazanmış bir parti. Her anlamda önemli hizmetler vermiş bir parti ve halkımız da bunu görüyor. Bütün partiler içerisinde Türkiye’yi en iyi yönetecek kadrolar bizde. Türkiye’ye çağ atlatacak, gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine, dünyada sözsahibi bir ülke olmasına katkı sağlayacak kadrolar bizde. Halkımıza şunu anlatmak istiyoruz; güven ve istikrar denildiği zaman AK Parti akla geliyor. Güven ve istikrar AK Parti ile mümkün olur ve de Türkiye AK Parti ile büyür” şeklinde konuştu.

AK PARTİ DEVLETİ ADAM GİBİ YÖNETEN BİR PARTİDİR

Teröre karşı yapılan çalışmalar ve verilen mücadeleyi halka anlatmaya çalıştıklarını söyleyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Canbey şöyle devam etti: “Türkiye’de insanlar ölmesin diye Çözüm Süreci Projesi’ni AK Parti ortaya koydu. Maalesef PKK uluslararası güçleri de yanına alarak bu projenin kıymetini bilemedi, askerlerimize saldırılar düzenledi, eşlerinin yanında şehit etti. Tek taraflı olarak bu süreci bitirdiğini ilan etti. Yaptığı saldırlar sonrasında da devlet artık PKK’ya anladığı dilden konuşmaya başladı. Birileri ters propaganda yapıyor, Çözüm Süreci’ni AK Parti’nin bitirdiği yönde. Bu doğru değil, herkes biliyor ki 7 Haziran öncesi ve sonrasında PKK sürekli ateşkesin bittiğini ve saldırılar düzenleyeceğini, öz yönetim ilan etti.

AK Parti, bu ülkenin huzurunu ve barışını isteyen bir parti. Bu ülkenin toprağına, askerine, çocuklarına silah doğrultulduğunda gerekli cevabı verecek güç ve kudrete sahiptir. AK Parti devleti adam gibi yöneten bir partidir. Sadece söylemde vatan sevgisi değil, vatanını milletini gerçekten seven, milletin dinini koruma noktasında da gerekli hassasiyeti gösteren bir partidir AK Parti.

El birliği ile yaptığımız çalışmalarla 1 Kasım Seçimlerinde tek başına AK Parti iktidarı olacağına inanıyoruz. Yeniden büyük Türkiye, daha güçlü Türkiye dediğimiz Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi noktasında 2023 vizyonu doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

BALIKESİR PARLATILMAMIŞ BİR PIRLANTA

Mustafa Canbey, “Balıkesir’in İvrindi ilçesinde doğup büyüyen bu toprakların çocuğuyum, Ailem burada yaşıyor, kardeşlerim burada yaşıyor. Ben burada yaşıyorum, sürekli gelip gidiyorum. Balıkesir’i tanıyorum. Balıkesir insanının ruhunu tanıdığım için bu kadar kolay iletişim kurabiliyorum. İnsanlar beni kendilerinden biri olduğum için seviyor. Ben ekstra bir şey yapmıyorum, yüzümün önü ile zihnimin arkası aynı. Farklı jargonlar kullanmıyorum. İnsanların sofralarına oturup, çaylarını içiyorum.

Balıkesir halkımıza çağrım şu Türkiye’nin büyüyen iradesinin zarar görmemesi gerekiyor. Türkiye inşallah önümüzdeki dönemde büyümeye devam edecek. Bize tekrar iktidar imkanı versinler, bu millete, Balıkesir’e sevdalıyız. 14 ilçe belediye ve büyükşehir belediyesi bizde. Önümüzdeki dönemde güçlü bir milletvekili kadrosuyla birlikte daha güzel işler yapacağız. Allah Balıkesir’e öyle güzel nimetler vermiş ki Balıkesir’in 2 denize kıyısı var. Jeotermal enerji kaynakları, et ve süt üretiminde Türkiye’de söz sahibi. Eko turizmi, deniz turizmi ile çok zengin bir il. Ancak Balıkesir biraz geri kalmış bir il. Balıkesir parlatılmamış bir pırlanta. Biz bu pırlantanın parlatılması için gayret edeceğiz. Balıkesir’e artık büyük yatırımların yapılması gerekiyor. Büyük fabrikaların, büyük sanayinin getirilmesi gerekiyor. Balıkesir’in imkanlarının Ankara ile paylaşılması ve çalışma yapılması gerekiyor. Uluslararası yatırım ajanslarıyla çalışmalar yapılması gerekiyor.” dedi.

BALIKESİR, BÜYÜMEK VE GELİŞMEK ZORUNDA

Canbey, “Biz Balıkesir’in Bursa, İzmir, Manisa üçgeninde biraz daha geri kalmış bir Büyükşehir olmasını kabul etmiyoruz. Balıkesir, büyümek ve gelişmek zorunda. Biz artık gençlerimizin işsiz olmasını kabul etmiyoruz, gençlere yeni iş alanları yaratılmasını istiyoruz. Biz buna inanıyoruz. Derdimiz, gayemiz bu. İnsanlara bunu anlatıyoruz. Balıkesir bu hakkını önümüzdeki dönem alacak. Allah nasip ederse biz de Milletvekili olursak bölgemize hizmet edeceğiz. Halkımız Balıkesir’de bizi ‘Balıkesir’in Canbey’i’ olarak çağırıyor. İnşallah bu teveccühe layık olacağım.”

ÖZGEÇMİŞ  

Gazeteci –Yazar ve Akademisyen olan Mustafa Canbey, 1975 yılında Balıkesir’in İvrindi İlçesinde doğdu. 1993 yılında Balıkesir İmam Hatip Lisesi’ni bitirip, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazanan Canbey, yüksek lisansını da aynı üniversitede yaptı. Türkiye Çocuk, Kanal 7, Milli Gazete, Yeni Şafak gibi yayın organlarında çeşitli kademelerde görev aldı. Canbey, en son Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken istifa edip 25. ve 26 dönemlerde AK Parti Balıkesir Milletvekilliği Adayı oldu. Türk Siyasi hayatında birçok haber, analiz, röportaj ve köşe yazarlığı da yapan Canbey, Refah, Fazilet, Saadet, Has Parti ve AK Parti’nin doğuş, gelişim, dönüşüm süreçlerine tanıklık etti. Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Basın Danışmanlığı’nı da yapan Canbey, 2012 yılında AK Parti’ye katıldı. Çalışkan kişiliği ile birçok STK’da görev almış olan Canbey, ÖNDER’de Genel Sekreter olarak görev yapmaktadır Mustafa Canbey, evli 2 çocuk babasıdır.

“BALIKESİR’E DESTEĞE GİTTİK”

İstanbul’dan Balıkesir’e giderek seçim çalışmalarında yanında olan İstanbul Teşkilatlarının tanınmış isim Hüseyin Söker, “Kısa bir süre önce tanıştığım değerli hemşerim, Mustafa Canbey’in AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı olduğunu duyunca çok sevindim. Başarılı bir Akademisyen olan, STK’larda da önemli görevlerde bulunan Mustafa Canbey beyi arayarak Balıkesir’e kendisine destek olmak için geleceğimi belirterek desteğe gittim. Saha çalışmalarında da elimizden geldiğince kendisine destek olmaya çalıştık. Seçim çalışmalarında Balıkesirlilerin gönlüne girdiğine şahit olduk. Herkes Balıkesir’in Canbey’i diye bağrına bastığına bizzat şahit olduk. Bu teveccüh inşallah Canbey’i vekil yapacaktır.”

selyus