Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Nisan 2018

AK Parti İlçe Kongreleri devam ediyor

AK Parti İstanbul’da ilçe kongreleri Kadıköy, Ataşehir ve Kartal’da devam etti. 7 Nisan Cumartesi günü 3 ilçede yapılan kongrelerle başkan değişiklikleri oldu. Önce Kadıköy 6. Olağan Kongresi’nde Av. İsa Mesih Şahin, bayrağı çiçeği burnunda İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın’a devretti. Ardından Ataşehir İlçe de yapılan 4. Olağan Kongre’de Av. Mustafa Naim Yağcı, bayrağı hem Kadıköy hem de Ataşehir Teşkilatlarının Kurucu İlçe Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Özcan’a devretti. Daha sonra da Kartal İlçe Kongresinde Muhammed Mehdi Akman, bayrağı Gürkan Akyol’a devretti.

Protokol ve teşkilatların yoğun ilgi gösterdiği kongrelerde duygusal konuşmalar yapıldı.

Özellikle AK Parti Kadıköy İlçe Kongresi’nde 15 Temmuz kahramanı Av. İsa Mesih Şahin, yaptığı etkili ve duygu yüklü konuşmayla salondakileri ağlattı.

Üç ilçede yapılan kongrelere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bakanlar, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları katıldı.

Kongrelerde oluşan listelerde büyük değişikliklere gidildi. Ayrıca genel merkezin aldığı kararla belediye meclis üyeleri ile kamu çalışanları yönetim listelerine alınmadı.

AK Parti Kadıköy 6. Olağan Kongresi’nde İlçe Başkanı seçilen Av. Aydoğan Ahıakın, “Öncelikle kongremiz Kadıköy’ümüze, İstanbul’umuza, Ülkemize ve Ümmete hayırlara vesile olsun. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği üzere AK Parti kongrelerinde kaybeden olmaz, her zaman kazanan olur. Bugün burda değerli İsa Mesih Başkanımızla ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları ve mahalle teşkilatlarımızla birlikte Kadıköy’e yakışan bir kongre yaşadık. Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Şahsıma güvenerek bizi görevlendiren büyüklerimizi mahçup etmeyeceğim. Beden önce görevini başarıyla yürüten İsa başkandan devraldığım bayrağı daha da yukarılara taşımak için gecemi gündüzüme katacağım” dedi.

selyus