Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Eylül 2018

AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlerde ittifak var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler için ittifaka yönelik kısa zamanda bir araya gelip gelmeyeceği ile ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Ömer Çelik, “Cumhur ittifakının ilkelerine bağlılığımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Her seçimin başka bir mantığı, değerlendirmesi oluyor. Bahçeli ile Cumhurbaşkanımız arasındaki görüşmeler son derece verimli ve kendi dinamiği içinde süren görüşmelerdir.”

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Çelik, Ekim ayı içerisinde geleneksel AK Parti kamplarından birini gerçekleştireceklerini belirterek, “İstişare ve değerlendirme kampı olacak. Bu yeni dönemin ilk kampı olacak. Siyasi meselelerimizin değerlendirildiği, arkadaşlarımız arasındaki birlik ve beraberliğin, kaynaşmanın daha da arttırıldığı, politikalarımızın güncellendiği önemli bir platformdur” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler için ittifaka yönelik kısa zamanda bir araya gelip gelmeyeceği ile ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Çelik, “Cumhur ittifakının ilkelerine bağlılığımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Her seçimin başka bir mantığı, değerlendirmesi oluyor. Bahçeli ile Cumhurbaşkanımız arasındaki görüşmeler son derece verimli ve kendi dinamiği içinde süren görüşmelerdir. Cumhurbaşkanımızın ve Bahçeli’nin takvimine göre bu görüşmeler sürmektedir. Bugünlerde yeni bir görüşme de her an olabilir. Bununla ilgili olarak liderlerin kendi takvimlerine göre karar verilmektedir. Şu anda verilmiş somut bir karar yok ama her an olabilir. İttifakın sürdüğünü açık ve net bir şekilde vurguluyoruz. Yerel seçimlere dönük olarak şu veya bu mekanizmaya karar verdik, şu yöntemle ittifak yapacağız veya şöyle bir mekanizma kurduk diyebileceğimiz bir durumda değilim. Bu ancak Cumhurbaşkanımızın ve Bahçeli’nin bir araya gelerek şekilleneceği bir süreçtir. Partimizin gelenekleri açıktır. Cumhurbaşkanımız bu konuları partinin yetkili kurullarında tartışmaktadır. Gereken tekliflerle ilgili olgunlaşmaktadır. Sonra bir araya gelindiğinde bunlar değerlendirilmekte ve nihai bir karar verilmektedir. Liderlerin bir araya gelmesi her an mümkündür. Bu görüşme verimli bir şekilde ve kendi dinamiği içinde sürmektedir. Her iki tarafın programlarının uygunluğuna göre bu gerçekleşecektir. İttifaka verdiğimiz değer, önem ve bağlılığımız sürmektedir. Bunun, yerel seçimlerde önümüzdeki günlerde nasıl bir mekanizmaya dönüşeceği konusunda verilmiş bir karar yoktur. Resmi görüşümüz bu çerçevededir” açıklamasını yaptı.

selyus