Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Mayıs 2017

AK Parti Kadıköy’e yakışır ‘Vefa İftarı’

AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in öncülüğünde ‘Vefa İftarı’ düzenledi. ‘Vefa İftarı’na Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Av. Haydar Ali Yıldız ile Hasan Turan, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç katıldı.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER

AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı ‘Vefa İftarı’ düzenledi. Geleneksel olarak düzenlenen iftar buluşmasına AK Parti Kadıköy’ün kuruluşundan bu yana hizmet etmiş eski teşkilat mensupları katıldı. İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in öncülüğünde gerçekleşen ‘Vefa İftarı’na Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Av. Haydar Ali Yıldız ile Hasan Turan, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, AK Parti Kurucular Kurulu Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak, AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkan Alemdar ve eski teşkilat mensupları katıldı.

“SİZLERİN EMEĞİNİ HER ZAMAN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE GÖRDÜK”

AK Parti Kadıköy Kurucular Kurulu Üyeleri ve eski teşkilat mensuplarını selamlayarak konuşmasına başlayan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Ramazan-ı Şerif birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum. Bir vefa iftarında yine sizlerle beraberiz. Ramazan’ın güzelliğini yaşarken, vefa iftarının da sizinle olmanın ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz.  Sizlerin, AK Parti Kadıköy Ailemize, Kadıköy teşkilatımıza, Kadıköy teşkilatımızın bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri var. Sizlerin emeğini her zaman başımızın üstünde gördük. Öylede vefalı olmaya gayret ediyoruz. Biz, eski yeni tüm teşkilatlarımızı birlikte Kadıköy Teşkilatı olarak görüyoruz.” dedi.

“ÖTEDEN BERİ KADIKÖY İLÇE TEŞKİLATI VEFALI BİR TEŞKİLATTIR”

AK Parti Kadıköy Kurucular Kurulu Üyesi Abdülkadir Cebecioğlu, “Kadıköy Teşkilatı öteden beri vefalı bir teşkilat. Diğer ilçeleri görüyoruz. Bunun sebebi belki de Kadıköy’de belediyeyi alamamış olmanın bir bereketidir diye düşünüyorum. Ama öteden beri Kadıköy İlçe Teşkilatı vefalı bir teşkilattır. Birlikte çalıştığımız, beraber bayrak astığımız, sokaklarda koşturduğumuz arkadaşlarımızdan aramızda olmayanlardan vefat edenlere bu Ramazan gününde Allah’tan rahmet diliyorum. Şu an görevde olan arkadaşlarımı da tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.  

“KADIKÖY TEŞKİLATI HER ZAMAN DİMDİK AYAKTA”

İstanbul’un Fethi’nin 564’üncü yılını tebrik ederek konuşmasına başlayan Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, “Kadıköy Teşkilatının çok değerli müntesipleri Bu teşkilatının eski bir mensubu olarak burada geçmişte iftarlar yapmıştık. Bugün de yapıyoruz. Kadıköy teşkilatı her zaman dimdik ayakta. Bir ana kucağı gibi burada nice arkadaşımız görev yaptı. Aynen Türkiye’nin 81 vilayetinde olduğu gibi. Bu vefa iftarında bizleri bir araya getiren başta ilçe başkanı İsa kardeşimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’LA BERABER, ONA LAYİK OLAN BİR TEŞKİLAT MENSUBU OLABİLMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLAN BÜTÜN TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZI YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Daha sonra söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Haydar Ali Yıldız, “Böylesine anlamlı bir günde bizi bir araya getiren Cenabı Allah’a hamd olsun. Bugün İstanbul’un Fethi’nin 564’üncü seneyi devriyesini idrak ediyoruz. Allah cümlemize fetih şuuru ihsan eylesin. Önemli bir zamandan geçiyoruz. Zor günler geçirdik. Ama inanıyorum ki birlik ve beraberlik içerisinde, işte bu Ramazan’ın rahmeti içerisinde daha güçlenerek, geçmişimizden güç alarak, bugüne basarak, geleceğe bakarak inşallah yolumuza devam edeceğiz. Geçmişte partimize hizmet eden kardeşlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Ebediyete intikal eden bütün teşkilat mensuplarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Lideri Recep Tayyip Erdoğan’la beraber, ona layik olan bir teşkilat mensubu olabilmenin gayreti içerisinde olan bütün teşkilat mensuplarımızı yürekten kutluyorum. Hiç birinin emeği zayi olmamıştır. Bugünlere kolay gelinmediğini biliyoruz. Zor geçitlerden geçtik. Partimizi kapatmak istediler. Liderimizi yasaklamak istediler. Ama hep birlikte üstesinden geldik. İşte şimdi geleceğe daha güçlü ve saha emin adımlarla bakıyoruz. Bizim teşkilat anlayışımız istikamet esaslıdır. Hikmet esaslıdır. Vefa esaslıdır. Adalet esaslıdır. Bu esaslar üzerine yolumuza devam edeceğiz. İşte bu akşam vefa esaslı olan siyaset anlayışımızın istikamet üzere olma gereğinin hep birlikte idraki içerisindeyiz.” dedi.

“İNŞALLAH ALLAH’U TEALA BU AYDAN HAKKIYLA İSTİFADE ETMEYİ BİZLERE NASİP ETSİN”

Bu davanın Türkiye’ye büyük hizmetler etmesi için, aziz milletimize, vatanımıza ve bütün gönül coğrafyamıza güzel ve büyük hizmetlerin taşınması için emek vermiş eski teşkilat mensuplarımı en kalbi muhabbetlerimle, selamların en güzel olan Yüce Rabbimin selamı ile selamlıyorum diyerek konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonuda Cehennem azabından kurtuluş olan Yüce Rabbimizin bize lütfettiği çok güzel bir ayın içerisindeyiz. İnşallah Allah’u Teala bu aydan hakkıyla istifade etmeyi bizlere nasip etsin. Hayati Ramazan olanın ahireti bayram olur. Şu anda bir sofranın etrafından hep beraber buluştuk. Bu buluşmayı bizlere nasip etiği için Yüce Rabbimize hamd ediyoruz. Şükrediyoruz. “Onun Kutlu Nebisi Hazreti Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ona salat ve selam gönderiyoruz. Değerli kardeşlerim, Ramazan Ayı münasebetiyle ilçemizin bizi biz yapan, insanı insan yapan en önemli değerlerden olan vefa duygusu, vefa olgusu, vefa kavramına bir göndermede bulunarak düzenlemiş olduğu bu iftarda bu davaya hizmet etmiş, bu davada emek göstermiş kardeşlerimiz bir iftar sofrasında buluşturduğu için başta ilçe başkanımıza ve teşkilatımıza teşekkür ederim.” diye konuştu.

 “VEFA GÖSTERME KONUSUNDA İKİ TANE İLÇENİN APAYRI YERİ VAR BENİM GÖNLÜMDE”

Son olarak kürsüye gelen Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış, “İsa kardeşim sağolsun bir vefa örneği gösterdi ve bizi de aranıza davet etti. Sizler gibi bende geçmişte partime, teşkilatıma emek vermiş bir kardeşiniz olarak sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan, aynı sofrada iftar yapmaktan, oruç açmaktan çok büyük onur duydum. Davetlerinden dolayı ilçe başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına çok çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte Türkiye çok daha istikrarlı, çok daha kendinden emin adımlarla ilerleyecektir. Hiçbirimizin artık ben görevde değilim banane deme lüksümüz yoktur. Çünkü başka Türkiye yok. Evet bazen hepimizin moralini bozan bazı hatalar yapılabilir. Evet, vefa konusunda bu akşam yaşatılan vefa konusunda duygular yaşatamayabilinir. Ben hep söylüyorum 15 yıl İstanbul Milletvekilliği yaptım, 39 ilçenin her birinde emeğim olmuştur. Ama vefa gösterme konusunda iki tane ilçenin apayrı yeri var benim gönlümde. Biri Kadıköy, diğeri de Beşiktaş. Çok enteresandır bu iki ilçede AK Parti’li olmanın en zor olduğu ilçelerdir. AK Parti’li olduğu için toplum baskısı altında, her türlü zulme maruz kalan insanlar daha da vefalı oluyor. Daha da birbirine bağlı oluyor. Ben bu düşüncelerle hepinizin Ramazan Ayını bir kez daha kutluyorum. Fetih günümüz kutlu olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı.  

 

selyus