Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Nisan 2016

AK Parti Kadıköy, Hüseyin Yayman’ı Kadıköylülerle buluşturdu

AK Parti Kadıköy Teşkilatının marka programı Fasl-ı Siyasetin 94. program konuğu Gazeteci Yazar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman oldu.

AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in öncülüğünde bir Fasl-ı Siyaset programını daha başarıyla gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü İlçe Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Denizoğlu’nun yaptığı ’21. Yüzyılda Yeni Türkiye’ konulu Fasl-ı Siyaset programının konuğu Gazeteci Yazar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman oldu.

Programın 1. bölümünde Kadıköylülere 21. Yüzyılda Yeni Türkiye’nin hangi pozisyonda olacağını anlatan Yayman, aydınlatıcı tespitlerde bulundu.

Türkiye’nin bugünkü durumuna nereden geldiğinin altını çizen Yayman, Türkiye kötü yönetimler yaşadı, darbeler yaşadı, buna rağmen Türkiye’nin son 10 yılda kat ettiği yolun önemli gelişmeleri de beraberinde getirdiğini vurguladı.

Yayman, geçmişin kötü yönetimlerine ve terör belasına rağmen şu an ekonomisi büyüyen, tarımı büyüyen, sanayisi büyüyen, Turizmi büyüyen, genç bir nüfusa sahip olan büyümeye devam eden Türkiye var, muasır medeniyet seviyesine koşan Türkiye’nin önündeki tek engelin sistem olduğunu söyledi ve örnekler verdi.

 “Yeni Türkiye için, yeni bir sistem gerekiyor” diyen Yayman, “Anayasa tartışmaları yapıldığında sürekli kullanılan bir metafor var. Bu sisteme dar geliyoruz. Türkiye’nin kazandığı dinamizmin, sosyolojisinin geldiği nokta, özel sermayenin kat ettiği mesafe ve Türkiye’deki devlet-vatandaş ilişkisinin uyumu artık bize bu anayasanın dar geldiğini gösteriyor. Yeni anayasa özgürlükçü, sivil, demokrat, muasır dünyada ne varsa bizde de olan bir anayasa olsun istiyoruz” dedi.

Türkiye’de bir sistem krizi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Yayman, 140 yılda biz 6 defa anayasa değiştirmişiz. Ortalama her 25 yılda bir anayasa değiştiriyoruz demek ki bir problem var.

Parlamenter sistemin, Türkiye’nin siyasi hayatında sürekli darbelere maruz kaldığını belirten Yayman şunları söyledi: “Türkiye’de 1950 yılında çok partili hayata geçiliyor. O günden bugüne parlamenter sistem her 10 yılda darbeler üretti. Her 10 yılda bir askeri darbe oldu. Parlamenter sistem Türkiye’de sadece kriz üretti. Kendi halkını, milletini tehdit olarak gördü. Bugün biz cumhurbaşkanımız istediği için başkanlık sistemini istemiyoruz. Milletimiz istediği için, bizim tarih köklerimize ve kültürümüze uygun bir yönetim sistemi olduğu için başkanlık sistemi istiyoruz.” diye konuştu.

Sayın Yayman keyifli geçen programın 2. bölümde söz alan izleyicilerin sualleri yanıtladı.

İlçe başkanımız Av. İsa Mesih Şahin kapanış konuşmasını gerçekleştirerek şunları söyledi; Faslı Siyasetin 94. oturumunda Gazeteci Yazar Doç. Dr. Hüseyin Yayman ile Kadıköylüleri buluşturmanın, ’21. Yüzyılda Yeni Türkiye’yi Hüseyin Hocanın anlatımıyla Kadıköylülere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz, muhteşem sunumuyla Faslı Siyaset kitabımıza anlamlı bir sayfa ekleyen Hüseyin Yayman’a şükranlarımızı sunuyoruz diyerek teşekkür etti.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, isminin hat yazısıyla kaligrafi edildiği çini tabağı Hüseyin Yayman’a’ takdim etti. 

Haber: Fatih Saruhan

selyus