Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Ekim 2017

AK Parti kongre tarihleri belli oldu

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genl Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Genel Merkez’de yapılan toplantıyla ilgşi basın mensuplarını bilgilendirdi.

Partinin il kongrelerinin ve hazırlıklarının devam ettiğini belirten Ünal, şu ana kadar 509 ilçe kongresinin gerçekleştiğini, bu hafta sonu 24 ilçe kongresinin daha yapılacağını açıkladı.

Sosyal gelişmelerle ilgi ana kademe, kadın ve gençlik kolları olağan kongre süreçlerinin de değerlendirildiğini aktaran Ünal, ilçelerde değişim oranının yarıya yakın olduğunu ifade ederek, şu ana kadar 22 il başkanının istifa ettiğini, yerlerine atamaların gerçekleştirildiğini söyledi.

Bundan sonraki süreçte ilçe ve il kongrelerinin birlikte devam edeceğini dile getiren Ünal, “Kasım ayı son haftasında il kongrelerine başlayacağız, mart sonunda da bitirmeyi hedefliyoruz. Büyük Kongre için olağan tarih olarak da 12 Eylül gibi görüyoruz ama bu tarihte bir değişiklik olabilir.” ifadesini kullandı.

Ünal, hiç kimsenin bulunduğu pozisyonların AK Parti siyasetinde sahibi olmadığını, bunun sahibin millet olduğunu vurguladı.

selyus