Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Haziran 2016

AK Parti Milletvekili Hurşit Yıldırım, “Artık Ortadoğu’da yeni bir dönem başlamıştır”

İsrail tarihinde ilk defa bir devletten tüm dünyanın gözü önünde özür dilediğini belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Hurşit Yıldırım, “Artık Ortadoğu’da yeni bir dönem başlamıştır”

AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Hurşit Yıldırım bugün TBMM’de İsrail ablukasının kırılması ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. İsrail tarihinde ilk defa bir devletten tüm dünyanın gözü önünde özür dilediğinin altını kalın puntolarla çizen AK Parti’nin deneyimli milletvekili Yıldırım, Ortadoğu’daki sıcak gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İSRAİL TARİHİNDE İLK DEFA BİR DEVLETTEN ÖZÜR DİLEMİŞTİR

Türkiye’nin dik duruşuyla İsrail’e Mavi Marmara sonrası söz konusu yaptırımların uygulatılmasına vurgu yapan Yıldırım, “İsrail tarihinde ilk defa bir devletten tüm dünyanın gözü önünde özür dilemiştir. Filistin, İsrail ablukası altında yıllarca gıdasız, susuz, ilaçsız, elektriksiz yani bütün insani şartlardan mahrum bırakılmıştır. Bu tecrit tüm dünyanın gözü önünde olmuştur ve bu konuda tek ses Türkiye Cumhuriyetinden çıkmıştır. Türkiye İsrail’in duymaya bile tahammül edemediği Gazze ablukasını kırmıştır. AK Parti iktidarına bölgede uyguladığı dış politikaların sürekli yanlış olduğunu vurgulayanlar bugünkü gelişmeler karşısında “İÇİMİZDEKİ İRLANDALI’LAR” durumundadırlar” dedi.

“GAZZE’Lİ KARDEŞLERİMİZ GERÇEK ANLAMDA BİR BAYRAM YAŞAYACAKTIR”

Konuşmasına devam eden Hurşit Yıldırım, “Atatürk’ün “YURTTA SULH CİHANDA SULH” İlkesini hayata geçiren AK Parti içimizdeki İrlandalıların akıl dışı, vicdan dışı eleştirilerine muhatap olmaktadır. Buna rağmen barış ve demokrasi sözünü dillerinden düşürmeyenler neredeyse Türkiye İsrail ilişkilerinin koparılması için yangına körükle gitmişlerdi. Süreç, Filistin ve Gazze’nin Müslüman yetkilileri ile paylaşılmıştır. Cuma günü 10 bin tonluk insani gıda yardımı, bayram öncesi Gazzelilere gerçek bir bayram yaşatacaktır. Ülkeler için devletler için kriz istisna, normalleşme ise esastır. Dün çevremizdeki ülkelerle krizler içinde olduğumuzu söyleyenlerin bugün varılan mutabakata da karşı çıkmaları da anlamsızdır. Yapılan görüşme ve varılan mutabakat Türkiye ve Gazze’nin lehine olduğu gibi Türkiye için de uluslararası büyük bir başarıdır.” diyerek muhalefetin yanlı tutumunun altını çizdi.

ARTIK ORTADOĞU’DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLAMIŞTIR

Yıldırım, “Şunu çok rahat ifade etmek istiyorum, iki ülke arasındaki bu kriz çözülmeseydi muhalefet bizi krizi devam ettirmekle, sorunu çözmemekle itham edecekti. Bu anlaşma ile ambargo büyük oranda deliniyor, on binlerce mültecisi, binlerce hastası olan Gazze, bu anlaşmayla biraz da olsa nefes alacaktır. Gazze halkı yapılan bu anlaşmadan memnundur.  İsrail kamuoyu ve basını ise anlaşmaya büyük oranda tepkilidir. Varılan anlaşmanın sadece Türkiye-İsrail ilişkileri ile sınırlı kalmayan sonuçları olacaktır. Artık Ortadoğu da yeni bir dönem başlamıştır.” diye konuştu. 

selyus