Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Nisan 2016

AK Parti Milletvekili Yıldırım’ın Otizm Farkındalık hassasiyeti

AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu Başkan Vekili Av. Hurşit Yıldırım, “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” dolayısı ile bir açıklama yaptı.

AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu Başkan Vekili Av. Hurşit Yıldırım, “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü” dolayısı ile bir açıklama yaptı. Bu tür konulara karşı duyarlılığıyla bilinen deneyimli siyaset adamı Yıldırım, ayrıca çocuklarla ilgili konularda hassas olduğu ve bu konularda yeri geldiğinde açıklamalar yapmasıyla öne çıkan bir isim.

İstanbul Milletvekili Av. Hurşit Yıldırım, “Otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk 3 yılında fark edilen gelişimsel bir farklılıktır.

Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile çocuklarımızın ortalama yüzde 50’sinin topluma kazandırılabilmeleri mümkün.

Mozart, Beethoven, Newton, Einstein, Bil Gates ve daha birçok dahiyi düşünecek olursak Otizm bir engel değil, farklılıktır.

Eğer erkenden yola çıkar ve doğru eğitim fırsatını sağlarsak Otizm bir yetenektir. Otizm konusunda farkındalığı arttırmak ve yavrularımızla beraber hayatın her alanında el ele yürümek için bugün mavi tişörtlerimizi giydik ve kravatımızı taktık.

Bu akşam da İstanbul’umuzdan tüm dünyaya Otizm için mavi ışık yakacağız ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Çünkü her çocuk özeldir ve geleceğimizdir.”

selyus