Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Mayıs 2017

AK Parti MKYK’da sürpriz isimler

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde açıklanan MKYK listelerinde sürpriz ve genç isimler öne çıktı. İşte o genç ve sürpriz isimler: Bülent Karakuş, Hatice Kübra Öztürk, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Emrah Karayel,  Recep Uncuoğlu, Rumeyse Kadak, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Tamer Dağlı, Hacı Ahmet Özdemir, Zelkif Kazdal.” Listeye bakıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefleri uzun vadede görünüyor.

Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi renkli görüntülere sahne oldu. Salon tıklım tıklım doldu. Salona giremeyen 10 binlerce teşkilat mensupları, kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın altı çizilecek duygulu konuşmasının ardından büyük alkışlarla kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni süreçte ‘Yeni Atılım Dönemi’ üzerine durdu. Teşkilat mensuplarına seslenen Erdoğan, özverilerinden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Yaklaşık 3 yıl önce, 27 Ağustos 2014’te yine bu salondakilerle, “Her bitiş, yeni bir başlangıçtır” diyip, helalleşerek ayrıldığını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Hatırlayın o günü. Tabii bu sadece hukuki bir ayrılıktı, gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. Sevinçlerimizi de hüzünlerimizi de hep tek yürek, tek kalp olarak yaşadık. İşte şimdi de tam 998 gün sonra yine aynı salonda, ‘Evet, nerede kalmıştık’ diyerek yeniden bir aradayız. Cumhurbaşkanlığına aday olurken bunun bir hatime değil Fatiha olduğunu, yeni bir başlangıç olduğunu ifade etmiştik. Bugün bir kez daha besmelemizi çekiyor, Fatihamızı okuyor, daha büyük hedefler için, daha çok çalışmak üzere yeni bir başlangıç yapıyoruz.” 

Erdoğan, 16 yıl önce AK Parti’yi kurarken sadece Allah’tan yardım isteyip, milletten destek talep ettiklerini belirterek, milletin hayır dualarına, sandıkta kullandığı oy kadar önem verdikleri için geçen yıllar boyunca sürekli güçlenerek büyüdüklerini bildirdi. 

“Gönül kazanmayı, oy kazanmak kadar önemli gördüğümüz için içeride ve dışarıda maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen dimdik ayakta durabildik.” diyen Erdoğan, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışına sıkı sıkıya sarıldıkları için tüm zor zamanlarda milleti yanlarında bulduklarına işaret etti.

Türkiye’de güvenlik kaygısıyla demokrasi taleplerinin aynı anda karşılanabileceğini gösterdiği için AK Parti’nin 81 vilayetin tamamında karşılık bulan tek parti olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Kentinden köyüne, en mutena semtinden en mütevazi semtine kadar ülkemizin tamamına hizmet ettik, ayrımcılık yapmadık, hangi il olursa olsun ulaştık. ‘Burası şu partiye, burası bu partiye oy verdi.’ demedik, hepsine hizmet götürdük, bundan sonra da götürmeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Erdoğan, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden haberleşmeye tüm hizmetleri Türkiye’nin her bir köşesine götürmek suretiyle herkesi ülkenin birinci sınıf vatandaşı haline getirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin gücünün ve imkanlarının kendi vatandaşlarıyla birlikte dünyanın her yerindeki mazlumlara, mağdurlara, gariplere kucak açmaya yettiğini gösterdiğimiz için nereye gitsek muhabbetle karşılanıyoruz. Muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmış Türkiye idealinin ancak tarihimize, kültürümüze, değerlerimize, ecdadımızın hatırasına sahip çıkarak hayata geçirilebileceğini ispatlayarak milletimizin her kesimine ulaştık. Eğer 16 yıl sonra dahi hala ‘AK Parti nedir?’ diye soranlar varsa, AK Parti işte budur.”  

Daha sonrada delegeler oylamaya geçmeden önce MKYK, Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu listeleri açıklandı. Daha önceki konuşmalarında kadınlara ve gençlere daha çok önem vereceğinin işaretlerini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, fazla olmasa da sürpriz isimlere listelerde yer verdi. İşte o genç ve sürpriz isimler: Bülent Karakuş, Hatice Kübra Öztürk, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Emrah Karayel,  Recep Uncuoğlu, Rumeyse Kadak, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Tamer Dağlı, Hacı Ahmet Özdemir, Zelkif Kazdal.”

AK PARTİ’NİN YENİ LİSTESİ

 AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) belli oldu. Yeni MKYK’ya 19 yeni isim girerken, 19 isim ise liste dışı kaldı. MKYK’da yer alan isimler şöyle:

“Binali Yıldırım, Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Erol Kaya, Ethem Sancak, Fatih Şahin, Fevzi Şanverdi, Hacı Ahmet Özdemir, Hamza Dağ, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Emrah Karayel, Jülide Sarıeroğlu, Mahir Ünal, Markar Eseyan, Mehmet Emin Yılmaz, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Muş, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Recep Uncuoğlu, Rumesye Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Vedat Demiröz, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Zeyid Aslan ve Zeynep Alkış.”

Merkez Disiplin Kurulu’nda yer alan isimler ise şöyle:

“Ali Özkaya, Hüseyin Özbakır, Ayhan Sefer Üstün, Serkan Bayram, Kerem Ali Sürekli, Murat Alparslan, Murat Göktürk, Taha Ayhan, Sabri Öztürk, Serap Yahşi Yaşar, Zeynep Yıldız.”

Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu’nda Aziz Babuşçu, Vedat Bilgin ve Şamil Tayyar yer alırken; Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nda Ahmet Cemil Tunç, Mustafa Ünal, Halide İncekara, Güldal Akşit, Nihat Eri yer aldı. 

selyus