Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Mayıs 2018

AK Parti, tecrübeli siyasetçi Abdullah Güler’i milletvekili adayı gösterdi

AK Parti İstanbul teşkilatlarının tecrübeli ismi Av. Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle İstanbul 2. Bölge 4’üncü sıra Milletvekili Adayı oldu.

2009 yıllında Sultangazi’den Kurucu Belediye Meclis Üyesi seçilen ve Sultangazi Belediye Meclisi Meclis 1. Başkanvekilliği görevinde de bulunan Av. Abdullah Güler, buradaki başarılı çalışmalarının arından AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve ardından İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Av. Abdullah Güler, 2015 Genel Seçimlerinde de aday adayı olmuştu, lakin adaylığı 27. döneme nasipmiş.

Güler, 2014 yılında TOKİ Baş Hukuk Müşavirliği görevini yürütmekte idi.

ABDULLAH GÜLER KİMDİR?

Abdullah Güler, 1969 yılında Sivas`ta doğdu. İlk-orta ve lise tahsilini Sivas`ta tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 1994 yılında bu fakülteden mezun oldu. 1996 yılından bu yana Beyoğlu Bölgesinde serbest avukatlık yapmaktadır. 2001 yılında AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte İl Başkanlığı’nda, Seçim İşleri ve Sekreterlik Birim Başkanlıklarının değişik komisyonlarında görev aldı.

29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Sultangazi İlçesinden Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Sultangazi Belediye Meclisinde Meclis 1. Başkan Vekilliği görevine seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğini de yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Değişik Sivil Toplum Kuruluşlarında Kurucu Üye ve Hukuk Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Güler, son olarak TOKİ’de Baş Hukuk Müşaviri olarak görev yapmaktaydı.

 

selyus