Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Mayıs 2017

AK Parti’ye yük olan belediye başkanlarına güle güle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim temel belediye hizmetlerinde, yatırımlarda, sosyal yardımlarda ve insan ilişkilerinde AK Parti vizyonuna uygun icraat ortaya koyan belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partimize yük olan değil, şehirlerinin ve partimizin yükünü omuzlayan belediye başkanlarıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde 1370 delegenin oyuyla yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçildi.

Kongrede altı çizilecek uzun bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özellikle partiye yük olan belediye başkanlarıyla devam etmeyeceklerini belirtti.

“HİÇ KİMSENİN İTİMADA HELAL GETİRMEYE HAKKI YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “AK Parti olarak kurulduğumuz günden beri milletimizi hiç hayal kırıklığına uğratmadık, inşallah bundan sonra da unutmayacağız. Bu partinin milletin partisi olduğunu anlamayanların hezeyanlarına asla kulak asmayacağız. Bize düşen, bu davaya hizmet eden herkesin hakkını-hukukunu korumaktır. AK Parti’ye hiçbir karşılık beklemeden tamamen yüreğinden gelen bir sevgiyle sahiplenen her kardeşimizin başımızın üzerinde yeri vardır. 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından yaşananlar, AK Parti’siz bir Türkiye’nin nasıl hızla eski kriz günlerine dönme tehlikesiyle karşı karşıya kalabildiğini göstermiştir. Milletimizin bize itimadı, istikrar ve güven ortamını muhafaza ederek ülkemize yaptığımız hizmetlerden kaynaklanıyor. Bu parti çatısı altındaki hiç kimsenin bu itimada halel getirecek davranışlar içine girmeye hakkı yoktur. Bu anlayışla çalışmayan hiç kimseye AK Parti’nin ne teşkilatlarında, ne belediyelerinde, ne meclis grubunda, ne Hükümet kademelerinde de yer yoktur.”

Belediyelerin önemine değinerek, AK Parti’yi belediyelerdeki çalışmalarda elde ettikleri tecrübe ve başarıların üzerinde kurduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de en önemli güç kaynaklarımızdan biri belediyelerimizdir. Ülkemizdeki 1379 belediyeden 879’u AK Parti kadroları tarafından yönetiliyor. Belediyelerimiz hem mahallindeki hizmetleri yürüttüğümüz organlardır, hem de milletimizin hissiyatını merkeze taşıyan sinir uçlarımızdır” görüşlerine yer verdi.

Büyükşehir belediyeleri, il özel idareler kanunlarını yenileyerek mahalli yönetimlerin hukuki altyapısını güçlendirdiklerini, bu sayede kamu yatırımlarından mahalli idarelerin payını yüzde 20’den yüzde 40’a, belediye gelirlerini 10 milyar liradan 82 milyar liraya yükselterek mahalli idarelerin yatırım bütçelerini artırdıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim temel belediye hizmetlerinde, yatırımlarda, sosyal yardımlarda ve insan ilişkilerinde AK Parti vizyonuna uygun icraat ortaya koyan belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partimize yük olan değil, şehirlerinin ve partimizin yükünü omuzlayan belediye başkanlarıyla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

selyus