Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 24 Temmuz 2018

AK Parti’de yenilenme hazırlığı

18 Ağustos’ta yapılacak olan AK Parti Olağan Büyük Kongre ile ilgili partide değişim olacak mı? sorusunu cevaplayan Ünal, “AK Parti’nin bir geleneğidir bu yenilenme. Bayrak yarışıdır siyaset bizim için ve bu bayrak yarışında AK Parti yeni arkadaşlara alan açacak ve bu yenilenme gerçekleşecektir.”

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sırasında açıklamada bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ünal, bir gazetecinin “Yerel seçimlere doğru giderken AK Parti içinden il başkanları ve belediye başkanlarında bir değişim, tazelenme görecek miyiz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Seçimler öncesinde AK Parti hem kongreleriyle hem de genel başkan istifaya çağırma hakkını kullanarak hem il başkanlıklarında hem de belediye başkanlıklarında bu yenilenmeyi gerçekleştirdi. Önümüzde büyük kongre var ve bu kongrede il başkanlıkları veya belediye başkanlıklarıyla ilgili değil, daha çok genel merkez MKYK’sına ilişkin AK Parti’nin bir geleneğidir bu yenilenme. Bayrak yarışıdır siyaset bizim için ve bu bayrak yarışında AK Parti yeni arkadaşlara alan açacak ve bu yenilenme gerçekleşecektir.”

selyus