Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Nisan 2016

AK Partili Turan’dan teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, illerde görev alan federasyonlar ve sivil toplum kuruluşları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı veren Turan, “Bizler inanç ruhumuzu kavradığımız zaman, bütün küresel güçlere meydan okuruz” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, dünyada ve Türkiye’de meydana gelen terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik mesajı vermek için ‘Bu Sefer Birlik Vakti’ sloganıyla illerde görev alan federasyonlarla, sivil toplum kuruluşlarını Eyüp Belediyesi Ensari Konağında düzenlediği akşam yemeğinde bir araya getirdi. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’ın yanı sıra ülkenin çeşitli illerinde görev alan federasyon ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Program kapsamında federasyon ve STK temsilcileri terör gruplarının oyunlarına karşılık birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“AÇIK BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ, YA BU SALDIRIYI PÜSKÜRTECEĞİZ, YA DA TOPRAĞIMIZI SIKINTIYA DÜŞÜRECEĞİZ”

Program kapsamında konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Canımızı feda ettiğimiz, varımızdan yoğumuzdan sevdamızdan vazgeçtiğimiz ama asla vatanımızdan vazgeçmediğimiz ve göğüs göğse mücadele ettiğimiz düşmanlarımız bu gün hala aynı emellerle bu günde devam ediyorlar. O zaman taarruz varsa seferberlik var demektir. Seferberlik hali sürekli olarak teyakkuzda olmak demektir. Burada bir sürü federasyon ve STK’larımız var. Herkes kendi üyelerini toplaması gerekiyor. Değerli kardeşlerim biz şu anda açık bir saldırı ile karşı karşıyayız. Ya bu saldırı püskürtüp daha büyük bir sıçrama yapacağız. Ya da saldırıda mağlup olup elimizdeki son vatan toprağını da sıkıntıya düşüreceğiz” dedi.

“BİZLER İNANÇ RUHUMUZU KAVRADIĞIMIZ ZAMAN, BÜTÜN KÜRESEL GÜÇLERE MEYDAN OKURUZ”

Bizim inancımızda aradığımız bütün güçlerin olduğunu belirten Turan, “İnancımızda her şey var. Bizler inanç ruhumuzu kavradığımız zaman biz bütün dünyaya isterse teknolojik donanım anlamında, gelişmişlik anlamında ne kadar güce sahip olursa olsun, bütün küresel güçlere meydan okuruz. Bizim damarlarımızda bu kudret var. Bizim genlerimizde bu inanç var. Yeter ki o inanca sarılıp hep beraber yüzümüzü oraya dönelim” diye konuştu.

“HER ŞEYİ DEVLETE BIRAKIRSAK, YARIN O DEVLETİ ARAR DURUMA GELİRİZ”

“Millet olarak her şeyi devletten beklememeliyiz, bizlerde elimizden geleni yapmalıyız” diyen Turan, “Bizim millet olma şuurumuzun kodlarında her işi devlete bırakmama gibi bir geleneğimiz, bir genetiğimiz var. İşte bu genetiğin derin milleti harekete geçmesi gerekiyor. Derin millet dediğimiz şey, milletin örgütlenmiş, teşkilatlanmış Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Bu bizim yaptığımız her şeyi devlete bırakmamanın çabasıdır. Bu derin milletin çabasıdır. Eğer biz her şeyimizi devlete bırakırsak değerli kardeşlerim yarın o devleti arar duruma geliriz” şeklinde konuştu.

“TERÖR OLAYLARINA KARŞI, KORKUYU KORKUTMAMIZ GEREKİR”

Yaptığı konuşmanın sonunda ise Turan, “Ülkemizin bir yerinde patlatılan bombayla insanlarımızı korkutulmaya çalışılıyorsa ve bende sadece kendi doğup büyüdüğüm yerlerle uğraşıyorsam ben gündemin uzağında yaşıyorum demektir. Bizim ecdadımız kendi kanlarıyla bu coğrafyayı sulamıştır. Dolayısıyla ülkemize yönelik bir taarruz olduğu dönemde özellikle küresel güçlerin maşalığını yapan bir terör örgütü ve birden fazla terör örgütü taarruz halindeyse bizim buna karşı millet olarak dimdik ayakta olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Terörün amacı topluma dehşet saçmaktır. Toplumda korku yaratmaktır. Buna karşı tek çare korkuyu korkutmak gerekir” ifadelerini kullandı.

selyus