Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Kasım 2017

AK Parti’nin iktirda15. yılı Üsküdar’da kutlandı

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı, İlçe Başkanı Halit Hızır’ın öncülüğünde AK Parti’nin iktidardaki 15. yılı dolayısıyla düzenlediği programla, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarını ve partilileri bir araya getirdi. Üsküdar Belediyesi Çavuşdere Spor Sarayı’nda düzenlenen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Ravza Kavakçı Kan, İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Metin Külünk, Mehmet Ali Pulcu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Kurucular Kurulu Üyeleri ve yüzlerce partili de ellerinde bayraklarla yerlerini aldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin önüne yeni bir “ak” sayfa açılacak” ifadesini hatırlatan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, “Vatan sevdası, millete hizmet davası ile dikilen Ak Parti fidanı bugün koskoca bir çınar olmuştur. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın deyimiyle bu çınarın kökü devlet, gövdesi cumhuriyet, dalları ay yıldızlı bayrağımız ve yaprakları milletimizdir. Bu çınarın gölgesi mazlumların sığınağıdır” dedi.

“RAHMETLİ ERKAN OCAKLI’NIN İÇİNE DOĞMUŞTU”

Gecede bir selamlama konuşması yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İlk iktidar olduğumuz 3 Kasım 2002 yılında Üsküdar İlçe Seçim Koordinasyon (SKM) Başkanı idim. Seçimden bir gün önce Karadenizli sanatçı rahmetli Erkan Ocaklı  spontane SKM’ye geldi, içeri girdi selam verdi ve ‘başkanım yarın Allah’ın izniyle AK Parti tek başına iktidar olacak’ dedi. Rahmetlinin içine doğmuştu. Ve nitekim öylede oldu. O gün bugündür Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kesintisiz iktidarımız sürüyor.” diye açıklamada bulundu.

Başkan Türkmen,  “Aziz milletimiz 15 yıl önce bugün iktidarı vesayet odaklarından alın teriyle devraldı. 3 Kasım 2002 Türkiye siyasi tarihi açısından önemli bir gündür. Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Bu kutlu yolculukta, millete hizmet yolunda hepimiz yol arkadaşıyız. 15 yılda Türkiye’yi, İstanbul’u ve Üsküdar’ı nereden nereye taşıdık. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu aziz millete hizmet etmeye devam edeceğiz,” diye konuştu.

“MUHTAR BİLE OLAMAZ DEDİLER CUMHURBAŞKANI OLDU”

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, “O zamanlar bizim partimize ait belediyeler olacağını hayal edemezdik. Kadınlar olarak önümüzün açılacağını, gençlerin önünü açan bir anayasa değişikliği geçireceğimizi asla hayal edemezdik. Teşkilat mensubu hanımlarımız ceplerinde dönüş parası olmadan, eve nasıl döneceğiz diye düşünmeden gece gündüz çalıştı ve rabbim lütfetti bu günlere geldik. Muhtar bile olamaz dediler önce genel başkan oldu. Sizlerin çalışmasıyla başbakan oldu ve sonra da cumhurbaşkanı oldu” dedi.

“ADAM GİBİ ADAM OLMAYA MECBURUZ”

AK Parti üzerinde oynanan oyunlara karşı partilileri dik durmaya davet eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Bu millet sevdiği liderin arkasında çelik gibi durmaya devam edecektir. Özellikle son zamanlarda birbirimize karşı yürütülmekte olan parti içi veya parti dışında partimizi yıpratmaya çalışan birtakım zihniyetlerin tüm iftiralarına karşı göğsümüzü siper etmeye mecburuz. Adam gibi adam olmaya mecburuz. Sadakat sahibi, samimiyet sahibi, adalet sahibi, ahlak sahibi kişilikler olmaya mecburuz. Allah’ın emrettiği şekilde kullar olmaya mecburuz. Yüzümüzü Allah’a ve millete dönerek siyaset yapmaya mecburuz.” şeklinde konuştu.

“12 DEFA MİLLETİN ÖNÜNE ÇIKTIK, YAPAMAYACAĞIMIZ VAATTE BULUNMADIK”

AK Parti’nin 12 defa milletin huzuruna çıktığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Biz Türkiye partisiyiz, hiçbir zümrenin partisi değiliz. Bizim siyasetimizde aldatmak, popülizm asla yok. 12 defa milletin önüne hesap vermek üzere çıktık. 5 genel seçim, 3 yerel seçim, 3 referandum ve bir de cumhurbaşkanlığı seçimi için milletin önüne çıktık. Hiçbir zaman yapamayacağımız bir vaatte bulunmadık. Gerçekçi bir siyaset istiyoruz biz. Ayakları yere basan politik tarzımız var. Milletin kasasını dikkate almak suretiyle vaatte bulunduk. Diğer bir yanda da milletin hazinesini büyüttük, ekonomiyi büyüttük” diye konuştu.

selyus