Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Kasım 2017

Bakan Kaya, “Bütün çocuk yuvaları ev tipi modele dönüştü”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,çocuk yetiştirme yurtlarında dönüşümün gerçekleştiğini, Haziran ayında bütün çocuk yuvalarının ev tipi modele dönüştüğünü açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İHLAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ardından Türkiye Gazetesi’nin haber toplantısına katılan Kaya, bakanlığın çalışmalarıyla ilgili soruları cevapladı.
Konuşmasında çocuk yetiştirme yurtlarında yaptıkları dönüşümün önemine vurgu yapan Bakan Kaya, yurtların eski ortamlardan çok farklı bir hale geldiğini artık yurtların ev gibi olduğunu ifade etti.

“ÇOCUK YUVALARINI ÇOCUK EVLERİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞ OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

Çocuk yetiştirme yurtlarında tarihi bir dönüşüm yaptıklarını vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya şunları söyledi: “Haziran ayında bütün çocuk yuvaları Çocuk Esirgeme Kurumları bizim yeni modelimiz olan ev tipi modeline dönüştü. 5-6 çocuğa bir bakıcı annenin sorumluluğuna verildiği sosyolog, psikolog ve öğretmenin olduğu duruma gelindi. Ben bakan olduktan sonra üniversite mezunu olmayan bakım elamanı almadım bundan sonra da almayacağız. Biz kendi çocuklarımıza nasıl iyi bir gelecek hazırlamak istiyorsak, korumamız altındaki çocuklar için de aynı titizlikle çalışıyoruz. Sadece maddi değil, manevi anlamda da gelişimlerini sağlamak için büyük gayret gösteriyoruz. Türkiye’de bütün çocuk yuvalarını çocuk evlerine dönüştürmüş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. AK Parti iktidarı döneminde ortaya konulmuş bir vizyondu dönüştürmek bize nasip oldu.”

Benzer Haberler

İlginizi çekebilir

Erdoğan: “En kısa sürede sosyal medya düzenlemesini hayata geçireceğiz”

Erdoğan: “En kısa sürede sosyal medya düzenlemesini hayata geçireceğiz”

selyus