Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Nisan 2017

Bakan Kaya, “Kılıçdaroğlu’ndan şehitlerimiz, gazilerimiz, milletimiz adına bir özür bekliyorum”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’a ilişkin ‘kontrollü darbe’ sözleriyle ilgili, “Millet vatanını böldürmemek için şehadete yürümüşken, bu hain teşebbüs için de ‘Kontrollü darbe girişimiydi’ demek çok talihsiz. Ben şehitlerimiz, gazilerimiz, milletimiz adına bir özür bekliyorum kendisinden” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Beyoğlu’nda iş kadınlarıyla bir araya geldi.Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, yaklaşan referandum öncesi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni burada da anlattı. Beyoğlu Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı. Bakan Kaya ve Belediye Başkanı Demircan öğle yemeğinin ardından birer konuşma yaptı.

“ÖZÜR BEKLİYORUM KENDİSİNDEN”

Konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz darbe girişimi hakkındaki dünkü söylemini eleştirerek başlayan Bakan Kaya, Kılıçdaroğlu’ndan millet adına bir özür beklediğini vurgulayarak, “Kontrollü darbe ifadesini çok talihsiz buluyorum kendisi adına. Ben Meclis çatısı altındaydım. O gece Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar beş kere ve orada milletvekillerimiz vardı, birçok siyasi partiden vekillerimiz vardı, biz vardık, bakanlarımız vardı. Milli iradeye sahip çıkacağız diyerek, orayı da terk etmedik bombalara rağmen. Milletimiz meydanlardaydı. Atatürk Havalimanı’nda Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımızın içerisine geldi. Millet canı pahasına, bayrağı yere düşürmemek, vatanı böldürmemek adına şehadete yürümüşken, bu hain teşebbüs için de ‘Kontrollü darbe girişimiydi’ demek çok talihsiz. Ben şehitlerimiz, gazilerimiz, milletimiz adına bir özür bekliyorum kendisinden” dedi.

Bakan Kaya, referandum hakkındaki görüşlerini de açıklayarak, , “Ben bu noktada da, bu bağlamda da 15 Temmuz’daki o ruhla 16 Nisan’da tüm vesayet odaklarını tarihin tozlu sayfalarının arasına siz değerli kadınlarımızla birlikte yollayalım diyorum. Türkiye tamamen demokratik bir şekilde yönetilsin” diye konuştu.

“YA BİR GÜN KOALİSYON OLURSA?”

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, Beyoğlu’nun iş kadınlarına ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’deki belirsiz ve kararsız dönemlerin bir daha yaşanmaması adına önemli olduğunu anlattı. Demircan, koalisyonların devletin karar alma mekanizmasını etkisiz hale getirdiğini ifade ederek, “Şu anda Cumhurbaşkanımızın buna ihtiyacı var mı? Yok; çünkü bütün hepsi kendisinin. Ya bir gün koalisyon olursa? Ya Cumhurbaşkanı ayrı partiden, bakanlar ayrı düşünceden olursa? Bu memleketin geçmişte karar alamayıp hızlı karar verememesinin sebebi bu. Herkes sanıyor ki biz istediğimizi yaparız, hiç kimse bize dokunamaz. Hayır. Yaptığımız her tasarruf, atamaysa Danıştay’ın denetimine tabi, harcamaysa Sayıştay’ın denetimine tabi, yaptığımız her iş Yargıtay’ın, mahkemenin denetimine tabi” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı iş kadınlarının Bakan Kaya ile Başkan Demircan’a referandum süreci ve ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ hakkındaki sorularını yöneltmesiyle devam etti.

 

 

selyus