Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Ekim 2017

Bakan Kaya, “Milletimize kast edenler en ağır şekilde cezalarını alacaklar”

 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını takip etmek üzere Silivri’ye giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Bugün şehitler köprüsünde şehit edilen 34 şehidimiz için buradayız. Milletimize devletimize kast edenler bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da en ağır şekilde cezalarını alacaklar” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 asker hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları duruşma salonunda görülen davayı takip etmek üzere bir çok şehit yakını ve vatandaş Silivri’ye geldi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü duruşmasını takip etmek üzere Silivri’ye gelenler arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde şehit olan reklamcı Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal  ile Ravza Kavakçı da vardı.

Duruşma salonu önünde basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kaya, “Şuan Silivri cezaevinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını takip ediyoruz. Bu dava tüm milletimizin davası bu davayı takip etmek, sahip çıkmak da bizim borcumuz. Adete bir demokrasi nöbeti tutuluyor burada. Biz aile sosyal politikalar bakanlığı olarak 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün başından itibaren şehit ailelerimizin, gazilerimizin her zaman yanında olduk. Dava süreçlerinde de 81 ilde davları yakından takip ediyoruz. Şehit ailelerimize gazilerimize destek oluyoruz. Bugün şehitler köprüsünde şehit edilen 34 şehidimiz için buradayız. Biliyorsunuz orada dava arkadaşımız Erol Olçok da şehit düştü ve 15 Temmuz’un en genç şehitlerinden Abdullah Olçok da şehit düştü. Biz her zaman şehit yakınlarımızın gazilerimizin yanındayız. Görüldüğü gibi bu hain teröristler hukuk önünde hak ettikleri cezayı alıyorlar almaya da devam edecekler. Biz de bu davaların takipçisiyiz. Milletimize devletimize kast edenler bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da en ağır şekilde cezalarını alacaklar” şeklinde konuştu.

 

selyus