Bakan Kaya’ya Beykoz’da sevgi seli

Bakan Kaya’ya Beykoz’da sevgi seli

İstanbul Beykoz’da vatandaşlarla bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya sevgi seliyle karşılandı. Paşabahçe Meydanı’nda gerçekleşen programda vatandaşların yoğun ilgisi vardı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Beykoz Paşabahçe Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Sevgi gösterisi ve alkışlarla karşılanan Bakan Kaya’ya programda AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile eşi Ayşe Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Av. Mustafa Gürkan, AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Beykoz Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Manolya Demirören Tekin, Beykoz SKM Başkanı Tuncer Dede eşlik etti.

Programda konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Mevcut düzenle yönetim tarzıyla gelecek yüz yıllara taşıma şansımız yoktur. Onun için lazım olan bir hükümet modelini getirmemiz gerekiyordu. Bunun yerli ve milli olması gerekiyordu. İlk defa bir hükümet sistemini bizim önümüze getirdiler. Bu ülkenin üzerinde eski biçilen elbise bize dar geldi. Yönetim sistemimiz heyecanını kaybetti. Bu bazı gruplar her 10 yılda bir bu ülkenin başına çöreklendiler. O aklı evveller kendini öyle zannedenler ülkenin başına musallat oldu. 1960, 1971, 80 darbelerini, 28 Şubat 27 Nisan e muhtıraları ihtilalini yaşadınız. Ardından vicdansız ve hunharca bir hareket olan 15 Temmuz’u yaşadık. Millet olarak dik durdunuz ve bertaraf ettiniz. Ancak burada şöyle bir şey çıktı; mevcut düzenle bu ülkeyi geleceğe taşımak imkânsızdır. Yeni bir sisteme ihtiyaç vardı. Taklit sistemleri değil de, yeni bir sisteme ihtiyaç doğduğunu anladık. Bu da yerli ve milli olmalıydı. İlk kez bu millet kendisine çağdaş ve modern olan yerli olan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni bizim irademize başvurmak suretiyle önümüze getirdiler. İşte 16 Nisan’ın anlamı budur. Gelecek sistem tüm milletin iradesi olacak. Bu millet yeni baştan kendisine hasta adam rolü çizmek isteyen hainlere karşı İstiklal harbinde gösterdiği azim gibi bir kere daha ayağa kalkacak. Milli olan bu sistemi hayata geçireceğiz. Duruşunuz, gülüşünüz asildir. Siz büyük bir milletin evlatlarısınız.” dedi.  

AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan, “Bugün sayın bakanımızı Beykoz’da misafir ediyoruz. Biliyorsunuz zorlu bir süreç yaşıyoruz. Büyük ülkelerin, büyük ideallerin, büyük liderlerin köklü toprakların zorlukları da ayrı olur. Onun için Elhamdülillah Nisan ayının 16’tısından sonra Allah’ın izniyle yeni bir sistemle Türkiye bütün dünya ya ve kendi milletine ‘Milli İrade’nin tecellisini göstermiş olacağız. Onun için hepinizin desteklerini bekliyoruz.” diye konuştu.  

Büyük alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, vatandaşları selamladı. Vatandaşlardan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili doğruları anlatmalarını isteyen Bakan Kaya, “Bu ülkede bir şeyler değişecekse bunun kararını yüce millet verecektir. Biz bugüne kadar hep milletimize güvendik ama millete güvenmeyenler, milletten korkanlar var. Biz doğruları anlatacağız. Biz yalanlarla milletimizi kandırmadık kandırmayacağız. Siz Beykozlulardan da ricamız doğruları öğrenip anlatmanızdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kaya vatandaşlara karanfil dağıttı. Programa katılan Beykozlular Bakan Kaya ile fotoğraf çektirdi.

selyus