Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Mart 2017

Bakan Müezzinoğlu Ümraniye’de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniyeilçe sınırları içinde bulunan KADOSAN Sitesi’ni ziyaret ederek esnafla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Bakan Müezzinoğlu’nun ziyaretine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu da eşlik etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ile birlikte Kadosan Sitesi’nde esnafı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanlığını Mustafa Yavuz’un yaptığı Kadosan Sitesi esnafıyla sohbet ederek, sorunlarını dinleyen Bakan Müezzinoğlu, esnafın sorularını da cevaplandırdı. 16 Nisan’da yapılacak referandumun getireceği düzenlemelerden biri olan milletvekili seçilme yaşının 18’e indirilmesi ile ilgili soru üzerine Bakan Müezzinoğlu, neden 18 yaş düzenlemesi yapıldığını anlattı. “Gençlerimize bize güvenin diyoruz ama biz gençlerimize güvenmiyoruz” diyen Bakan Müezzinoğlu, “Biz gençlerimize sen Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın diyoruz. Şuanda 18 ile 24 yaş arası grubunda 8 milyon oy var. 8 milyon oya diyoruz ki bize inan bize güven ama biz sana inanmıyoruz, biz sana güvenmiyoruz. Bu olmaz. 19 yaşında Ümraniye Belediye Meclisinde iki tane gencimiz olsa Ümraniye bir şey kaybeder mi. Ümraniye’nin 35 mahallesinden 3 tanesinin muhtarı düşünün ki 23- 24 yaşında, bugün muhtarlıklar, yarın siyasete alışacaklar. İlçe yönetimine giremiyor, belediye meclisine giremiyor. Girsin. 8 milyonun içinde 8 tane milletvekili olsa Türkiye Büyük Millet Meclisi ne kaybeder. Şuanda Avusturya’nın dışişleri bakanı Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına oturdu, bacak bacak üstüne attı, yaşı 28” dedi.

“BİR ERDOĞAN, BİR TANE DE KILIÇDAROĞLU ÇIKAR”

18 yaş düzenlemesi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bakan Müezzinoğlu, “65 yaşın üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde 76 milletvekili var. 65’in üzerindeki oy sayısı ne, 4 milyon. Buradaki oy sayısı ne 8 milyon. Şimdi 600 milletvekili olacak. 600’ün 50’si bu yaşta olsa Türkiye ne kaybedecek. İçlerinden bir tane Recep Tayyip Erdoğan çıkar, ha bir tane de Kılıçdaroğlu çıkar, ne yapalım. Ondan da korkmayız. Ama o yaşta çıkarsa daha kaliteli Kılıçdaroğlu olur. Mahalleden çıktı. Sokaktan çıktı. Vatandaşın halini bildi. Çamuru çiğnedi. Bozuk kaldırımdan geldi. Bugün Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan olduysa 18 yaşından beri sokaktadır. Milletle beraberdir. Öyle kasetle gelerek olunmuyor” diye konuştu.

Program sonrasında Bakan Müezzinoğlu, Kadosan Sitesi’nden ayrıldı.

selyus