Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Aralık 2017

Bakan Soylu, “CHP’nin başında düzenbaz ve sahtekar Kılıçdaroğlu var”

Bakan Soylu, “Cumhuriyet Halk Partililere burada bir çağırım var, çağrım şudur: Başınızda tamamen bir düzenbaz var, başınızda tamamen bir sahtekar var. Ve bu adam Türkiye’de 15 yıldır Türkiye’nin büyümesi, kalkınması, özgürleşmesi, demokratikleşmesi ve Türkiye’nin hasta adam yatağından kalkıp da bütün dünyaya nasıl bir ülke olduğunu gösterebilecek bir insana karşı ağza alınmayacak sözlerin söylenmesi bizim açımızdan kabul edilemezdir.”

İftira ve yalanlarıyla son bir haftadır Türkiye’nin gündemini gereksiz yere işkal eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da yaptığı konuşmada yine seviyesiz siyasetle saldırılanını sürdürdü. İftiracı Kılıçdaroğlu’na A Haber’e canlı bağlanarak cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Man Adası’nda veya herhangi bir adada parasının olduğunu Cumhurbaşkanımızın ve yakınlarının olduğunu ispat etmezse şerefsizdir ve alçaktır” dedi. Bakan Soylu, “FETÖ’cülerle beraber işbirliğinin bedelini Kemal Kılıçdaroğlu ödeyecektir, bu kadar açık ve nettir” ifadesini kullandı.

Konuşmasını sürdüren Bakan Soylu, Türkiye’de hükümet sistemleri üzerinden siyasetin zayıflamasını gerektiren vesayetler kalktığını ifade ederek, bütün bunlar kalktıktan sonra Türkiye’ye yepyeni bir vesayet getirmeye çalışıldığını belirtti.

Bakan Soylu, “Onun kurduğu tezgahın, ona söylenenlerin, onun kulaklarına neler üflendiğinin biz bilinci içerisindeyiz, her şeyi takip ediyoruz, bilmesini isteriz. Türkiye’yi yanlış bir yola sevk ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partililere burada bir çağırım var, çağrım şudur: Başınızda tamamen bir düzenbaz var, başınızda tamamen bir sahtekar var. Ve bu adam Türkiye’de 15 yıldır Türkiye’nin büyümesi, kalkınması, özgürleşmesi, demokratikleşmesi ve Türkiye’nin hasta adam yatağından kalkıp da bütün dünyaya nasıl bir ülke olduğunu gösterebilecek bir insana karşı ağza alınmayacak sözlerin söylenmesi bizim açımızdan kabul edilemezdir. Bunun hesabını sorarız, siyasi mahfilde sorarız çok net, öyle bedava bu işlerde olmak yok. Siyasi mahfilde bu işi, eğer sormazsak bunun hesabını bize adam demesinler, bu çok net ve açıktır. Öyle çıkacaksınız bir yalan söyleyeceksiniz, sonra kıvırtıp üstüne yatacaksınız; öyle üstüne yatmak da yok, yatılmayacağını çok net bir şekilde, buna açık bir şekilde göstereceğiz. İlk önce kendi arkasına bakacak, yaptığı pisliklere bakacak, hangi pisliklerin üzerinde oturduğuna bakacak, kiminle iş tuttuğuna bakacak ve kimin nasıl ve ne şekilde bunu dönemler boyunca kullandığına bakacak, öyle yok” diye konuştu.

selyus