Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Ekim 2016

Başbakan Binali Yıldırım’ı ağlattılar

AK Parti tarafından Afyonkarahisar’da düzenlenen “Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez” temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimiyle alakalı slaytı izlerken etkilenerek ağladığı görüldü.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da düzenlenen “Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez” temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda hazırlanan 15 Temmuz slayttını izlerken ağladığı görülen Başbakan Yıldırım, kürsüye çıktığında konuşmakta zorlandı. Başbakan Yıldırım, kendisi gibi etkilenen duygu dolu salona Halil Kantarcı için derlenen şiiri okudu.

Darbe girişiminde 241 kahramanın vatan, millet, bayrak ve istiklal için şehadete yürüdüğünü ifade eden Yıldırım, bütün şehitlerin isimlerini toplantıda zikretmek istediğini ama bunun mümkün olmadığını söyledi.

15 Temmuz şehitlerinden Halil Kantarcı’nın çocuk yaşta 28 Şubat zindanlarına düştüğünü, idamla yargılandığını ve her fırsatta şehadeti arzuladığını ailesine söylediğini anımsatan Yıldırım, Kantracı’nın darbe girişimi esnasında hiç tereddüt göstermeden 3 küçük çocuğunu öperek köprüye çıktığını, sosyal medyadaki son mesajının milli iradenin muhteşem sembolü ezan-ı Muhammedi olduğunu aktardı. Başbakan Yıldırım, Kantarcı adına uyarlanan “Kahpe uzaktan atar meydanda Halilim yatar. Sanma yiğitler biter aslan be Halil Kantarcı. Kapkara saçlarına, kan düşmüş uçlarına. Bedirden dostlarına seslen be Halil Kantarcı” mısralarını okurken duygulandı.

 

 

selyus