Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Ekim 2015

Başbakan Davutoğlu İstanbul’da

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda, İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Parti Kurucu MKYK ve MYK Üyesi Hayatı Yazıcı, Genel Başkan Yardımcıları, İstanbul Milletvekilleri, İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda, İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Parti Kurucu MKYK ve MYK Üyesi Hayatı Yazıcı, Genel Başkan Yardımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Milletvekilleri, İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, il yönetim kurulu üyeleri, aralarında Ataşehir İlçe Başkanı Av. M. Naim Yağcı, Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Ümraniye İlçe Başkanı, Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Av. E. Sedat Çakıroğlu’nun bulunduğu ilçe başkanları ve aralarında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de bulunduğu belediye başkanlarıyla biraraya geldi.

Toplantı sonunda gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, AK Parti’nin seçim beyannamesinin duyurulmasının ardından ülke genelinde seçim kampanyasına hız verdiklerini söyledi.

GÜN, EYÜP SULTAN HAZRETLERİNE ZİYARETLE BAŞLADI

Sabahleyin de güzel ve hayırlı bir kampanya olması duası, niyazıyla Eyüp Sultan Camisi’ndeki sabah namazını müteakiben sabahın erken saatlerinde İstanbul’daki bütün ilçe teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız, büyükşehir belediye başkanımız, il başkanımız, il yönetim kurullarıyla bir toplantı yaptık. İnşallah benzer bir toplantıyı milletvekili adaylarımızla da ayrıca yapacağız.”

Davutoğlu, Türkiye’de seçim bölgeleri dışında ayrı bir siyasi realite bulunduğunu, bunun da iller ve Türkiye geneli olduğunu dile getirdi.

“81 VİLAYETİN SANKİ RUHU, ÖZÜ, KANAATLERİ İSTANBUL’A YANSIR”

Bunun iki katman gibi gözüktüğünü ancak arada bir de İstanbul siyaseti katmanı bulunduğunu belirten Davutoğlu, “Yani illerin taban siyaseti, illerdeki yerel siyasetle Türkiye genelinin siyaseti arasındaki en önemli katman İstanbul siyasetidir. Çünkü İstanbul’da 81 vilayetimizin hemen hemen hepsinden vatandaşlarımız yaşar ve 81 vilayetin sanki ruhu, özü, kanaatleri İstanbul’a yansır. İstanbul’daki kanaatler de 81 vilayete yansır” diye konuştu.

Davutoğlu, İstanbul’u ihmal eden bir siyasi hareketin Türkiye’de başarısızlığa uğramasının kaçınılmaz olduğunu, bu nedenle AK Parti olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlığından bu yana İstanbul’un, siyasetlerinin nirengi noktası olduğunu vurguladı.

İSTANBUL SİYASETİNİN SEYRİ TÜRKİYE’Yİ

Seçimlerde İstanbul’da gösterecekleri performansın, İstanbul siyasetinin seyrinin Türkiye’yi etkileyeceğini ifade eden Davutoğlu, “O bakımdan bu kampanya süresince de illerdeki toplantılar ve mitingler dışında, Ankara’daki devlet ve hükümet görevi dışındaki vakitleri mümkün olduğunca İstanbul’da geçirmeye gayret edeceğim” ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Konya milletvekili adayı olmakla birlikte herkesin aynı zamanda İstanbullu olduğunu bildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Bütün hayatımın her safahatı İstanbul’un sokaklarında, bugün de birazdan ziyaret edeceğim gibi ilkokul, Fatih Hacı Süleyman Bey İlkokulunda, Fatih sokaklarında büyüyerek okudum. Sonra Bahçelievler İlkokulunda, ilkokul son sınıfı okudum. Tekrar tarihi sur merkezine geçerek ortaokul ve liseyi de hemen Babıali’nin yanında İstanbul Lisesinde okuduk. Sonra Boğaziçi’ne hareket ederek Boğaziçi’nin o güzel atmosferinde, Boğaziçi’ne nazır, Rumeli Hisarı’na hakim bir tepede üniversite okuduk. Hayatımız İstanbul’da geçti. Bugün de İstanbul’un her köşesinden ilçe başkanlarımızla, gençlik kolları başkanları, kadın kolları başkanları ve belediye başkanlarımızla bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.”

“İNŞALLAH 1 KASIM’DA TEK BAŞINA İKTİDAR OLMANIN HEYECANINI YAŞAYACAĞI”

Davutoğlu, kampanyalarının çok güzel, yoğun ve hareketli geçtiğini, İstanbul’daki heyecandan, azimden, kararlılıktan büyük memnuniyet duyduğunu aktardı.

“İnşallah 1 Kasım’da hem İstanbul’da hem Türkiye’de çok güçlü ve gür bir sesle tekrar tek başına iktidar olmanın heyecanını, mutluluğunu yaşayacağız” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Ülkemizin her köşesi bizim için eşittir. Dediğim gibi Konya’da duyduğum heyecanı İstanbul’da, İstanbul’da duyduğum heyecanı Samsun’da, Erzurum’da, Diyarbakır’da, Hakkari’de, Edirne’de her yerde görüyoruz. İnşallah güzel bir kampanyayla barış içinde, huzur içinde, herkesin birbirine saygılı olduğu, kimsenin kimseyi kırmadığı, halkımızı rahatsız eden gürültü kirliliğinin, görüntü kirliliğinin oluşmadığı güzel bir kampanyayla 1 Kasım’da halkımızın huzuruna varırız ve güzel bir netice alırız diye ümit ediyorum. Tekrar bu seçim döneminin ülkemize ve İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum.”

selyus