Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Ocak 2016

Başbakan Davutoğlu İstanbul teşkilatıyla buluştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul İl Danışma Meclisi’ne katıldı. Büyük bir coşkunun yaşandığı ve teşkilatların salona sığmadı danışma meclisinde bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, AK Parti’nin temellerinin İstanbul’da atıldığının altını çizdi. Soğuk havaya rağmen teşkilatlar danışma meclisine yoğun katılım gösterdi. 

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi’ne ilçe teşkilatları akın etti. 17 Ocak Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul İl Danışma Meclisine AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ’da katıldı. Büyük bir coşkunun yaşandığı ve teşkilatların salona sığmadı toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, AK Parti’nin temellerinin İstanbul’da atıldığının altını çizdi.

İstanbul İl Başkanlığı, Başkan Selim Temurci’nin öncülüğünde düzenlendiği danışma meclisine AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Fatma Betül Sayan Kaya, Mehdi Eker, Mehmet Doğan Kubat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, aralarında Av. Mihrimah Belma Satır, Ekrem Erdem, Dr. Ravza Kavakçı Kan, Av. Hurşit Yıldırım, Fatma Benli, Erol Kaya, Serap Yaşar’ın da bulunduğu İstanbul Milletvekilleri, aralarında Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Ümraniye ilçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Esenler İlçe Başkanı Av. Gökhan Taran, Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Gök’ün da bulunduğu ilçe başkanları, aralarına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın da bulunduğu ilçe belediye başkanları, il başkan yardımcıları, aralarında Beykoz ilçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak, Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Armutçu, Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, Beyoğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Huri Yazıcı, Fatih İlçe Kadın Kolları Başkanı Büşra Uncu Özten, Esenyurt İlçe Kadın Kolları Başkanı Duygu Koç’un da bulunduğu ilçe kadın kolları başkanları ve ilçe teşkilatları katıldı.  

TÜRKİYE 1 KASIM’DA HUZURA, GÜVENE, İSTİKRARA YELKEN AÇTI

Türkiye’yi daha ileri noktalara taşıma hedeflerinin net olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Hedefimiz net. Türkiye’yi daha ileri noktalara taşıma ve İstanbulumuz başta olmak üzere bütün şehirlerimizi dünya ekonomisinin canlı, ekonomik merkezleri kılmak. Demokrasisi daha da ilerlemiş, cunta mirası, baskıcı anayasadan kurtulmuş, daha çok üreten, ürettiğini daha hakça paylaşan bir Türkiye için yola koyulduk. Türkiye 1 Kasım’da huzura, güvene, istikrara yelken açtı.”

Türkiye’nin büyümeye devam edeceğine dikkati çeken Davutoğlu, “Dibe vurmuş bir ekonomiyi ayağa kaldırdık, 13 yıl aralıksız büyüdük. Şimdi daha da nitelikli olarak büyümeye devam edeceğiz. Vesayetçi sistem geriledi, demokrasimiz güçlendi. Şimdi hala vesayete niyetlenenler olursa onları da gerileteceğiz, demokrasimizi yeni anayasamızla daha da güçlü kılacağız” dedi.

Divan Başkanlığını İl Teşkilat Başkanı Celal Erdoğan’ın yaptığı İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan İl Başkanı Dr. Selim Temurci, arka arkaya yaşanan seçimlerin getirdiği yoğun bir çalışma dönemi yaşadıklarını belirterek, “Bugün bu seçimlerin ardından bütün teşkilatımızla bir aradayız. Yoğun programına rağmen İstanbul teşkilatıyla birlikte olmak için aramızda bulunan ve bizleri onurlandıran Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

 

selyus