Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Eylül 2016

Başbakan Yıldırım, “79 milyon vatan evladı bu oyunun farkında”

Başbakan Yıldırım, “Bu oyunun farkındayız, Ağrı da bu oyunun farkında,  Edirne de bu oyunun farkında, 79 milyon vatan evladı bu oyunun farkında.”

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkisinde PKK’lı teröristlerce korucu noktalarına düzenlenen saldırıda şehit olan köy korucularının ailelerine yaptığı taziye ziyaretlerinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“Terör örgütlerinin kumanda merkezi hep aynıdır, terör örgütlerinin kutsalı yoktur.” ifadesini kullanan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Terör örgütleri kim parayı verirse ona hizmet ederler. İşte Kürtlerin sorunlarını, dertlerini halletmek için mücadele ettiğini söyleyenler, burada görüyorsunuz Kayakent’te, Gökçebudak’ta, Somkaya’da Kürt kardeşlerini kahpece katlediyorlar, şehit ediyorlar. Bu mudur Kürtlerin sorununu çözmek, bu mudur Kürtlerin hakkını, hukukunu aramak? Onları öldürmekle mi, onları şehit etmekle mi başaracaksınız? Bu bir oyundur, küresel bir oyundur. Nasıl Suriye’de, Irak’ta bir ulusu bir ülkeyi yok etmeye çalışıyorlarsa, Türkiye’de de aynı şeyi, aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. Bu oyunun farkındayız, Ağrı da bu oyunun farkında,  Edirne de bu oyunun farkında, 79 milyon vatan evladı bu oyunun farkında. Ama bunların efendileri ve taşeronları, bu işe kim bulaşmışsa iyi bilsin ki bu sefer yanlış adresteler. Bu milleti tarihin hiçbir döneminde hiçbir alçak güruh yenemedi, bundan sonra da yenemeyecek. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi kimse bozamayacak. Bu gençlerimizin, bu fidanlarımızın geleceğini asla karartamayacaklardır.”

selyus