Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Haziran 2016

Başbakan Yıldırım, “Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir”

Başbakan Yıldırım, “Bu karar hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek hiç bir olay yoktur. Tarihçilerin bile aralarında anlaşamadığı, uluslararası İnsan Hakları Mahkemesinin aksi kararlarının olduğu bir yerde Alman Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesi asla ve asla Türkiye’nin kabul edeceği bir şey değildir.”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Alman Federal Meclisi’nin Ermeni iddialarına ilişkin kararıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

“Ne tesadüftür ki, anamuhalefet partisi yabancı elçilerle AK Parti’den kurtulma muhabbeti yaparken Türkiye’nin önemli bir müttefiki Almanya’da da ırkçı Ermeni lobisinin bir kararını Alman Parlamentosu kabul ediyor.” ifadesini kullanan Binali Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu karar hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek hiç bir olay yoktur. Tarihçilerin bile aralarında anlaşamadığı, uluslararası İnsan Hakları Mahkemesinin aksi kararlarının olduğu bir yerde Alman Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesi asla ve asla Türkiye’nin kabul edeceği bir şey değildir. Bu gelişmeler üzerine, Türkiye’nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye’ye çağırdık, geri çağırdık. Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz. Bu millet hiç kimseden emir almadı, hiç kimseye boyun eğmedi. Biz Allah’ın önünde eğiliriz, milletimizin karşısında eğiliriz.”

“BİR OLACAĞIZ, BERABER OLACAĞIZ”

Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

“Etrafımız ateş çemberi, işte Suriye’de, Irak’ta yaşananları görüyorsunuz. Azerbaycan’ın, Karabağ bölgesinde Ermenilerin işgaline karşı verdiği mücadeleyi görüyorsunuz. Ukrayna, Libya, Yemen… Bölge adeta kaynıyor, deprem fayları hareket halinde, işte onun için bu zor günlerde bize düşen, bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız.”

Askerlerin, polislerin, korucuların Türkiye’nin birliği için hayatlarını seve seve verdiğini belirten Yıldırım, şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Başbakan Yıldırım, “Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, kim nereden destek alırsa alsın, Ankara çok net bir mesaj veriyor. Ankara diyor ki, ‘Ekmeğimizi böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz, yolları böleriz, milleti böldürtmeyiz. İşte birliğin, kardeşliğin, millet olmanın şuuru budur.” ifadesini kullandı.

selyus