Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Haziran 2016

Başbakan Yıldırım, “Derdimiz, davamız Türkiye’yi büyütmek”

Başbakan Binali Yıldırım, Bizim siyasetimiz vatandaşın emrinde olmak, vatandaşın hizmetinde olmaktır. Yeni dönemde aşkımızı tazelemiş olarak yeniden Türkiye’nin hizmetinde olmanın bahtiyarlığını hep birlikte yaşıyoruz. Derdimiz, davamız Türkiye’yi büyütmek, birlikte büyümektir. Meselemiz, vatandaşımızın huzuru, güveni ve kardeşliğidir.”

Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium’da, kuruluşundan bugüne kadar AK Parti’de görev yapan il başkanlarıyla iftar programında bir araya geldi.

İftar öncesinde partilileri selamlayan Yıldırım, kurucularıyla, ana kademeleriyle, gençlik ve kadın kollarında görev alan arkadaşlarıyla birlikte iftar sofrasında olmaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu belirtti. Yıldırım, “Köklerimizle, dallarımızla, eserlerimizle AK Parti adlı büyük çınar işte burada. Hoş geldiniz. AK Parti’yi beraber kurduk, bugünlere beraber getirdik. Allah’a hamdolsun, şükürler olsun.” ifadesini kullandı.

Türkiye’ye umut olacak bir siyasi hareketin bir neferi olarak büyük onur duyduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

“Büyük davamıza yaptığınız çok önemli katkılar için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. AK Parti bir insanlık hareketidir, AK Parti demokrasinin yara aldığı bir dönemde bütün insani değerleri savunmak, korumak için yola çıkan hareketin adıdır. 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti’nin rotasını bu büyük millet belirlemiştir. O gün bugün milletimizle aynı istikamette yol almaya devam ediyoruz.”

“Küçük düşünseydik bir zümre partisi olmaya mahkum olurduk, küçük düşünseydik bir bölgeye hitap ederdik, küçük düşünseydik toplumun bir kesimi bize ‘yeter’ derdi.” görüşüne yer veren Yıldırım, AK Parti hareketinin bütün Türkiye’ye, 79 milyona, 780 bin kilometre vatan toprağının her tarafına hitap ettiğini vurguladı.

AK Parti’nin en büyük özelliğinin Türkiye’nin tamamını kucaklaması, bütün millete hizmet etmesi olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Ayrımcılık yapanın AK Parti saflarında asla ve asla yeri olamaz. Küçük düşüren, bencillik yapan, menfaatlerini memleket menfaatinin, parti davasının üstünde gören, bu hareketin içinde asla yer bulamaz. AK Parti davası 79 milyon vatan evladımızın hukukunu korumaktır. AK Parti’nin kurucu ilkesi Türkiye’nin birliği, beraberliğidir.” diye konuştu.

“DERDİMİZ TÜRKİYE’Yİ BÜYÜTMEK”

Başbakan Yıldırım, AK Parti’nin Türkiye’de demokrasinin teminatı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“AK Parti teşkilatları da demokrasimizin en önemli araçlarıdır. Zira AK Partimizi, Türkiye’nin her yerinde vatandaşlarımızın hissiyatı olduğu gibi siyasete de taşıyan teşkilatlardır. AK Parti yönetimi, MKYK’sı, MYK’sı, genel başkanı, yardımcıları, bakanları, milletvekilleri, teşkilatımızın her kararlarında rızasını almak zorundadır. Kadın kollarımız Türkiye’deki bütün kadınların, bütün ailelerin sorumluluğunu omuzlarında taşır, gençlik kollarımız Türkiye’deki bütün gençlerin sorumluluğunu omuzlarında taşır. Türkiye’nin bütün üniversitesindeki gençler, fabrikalarındaki gençler, atölyedeki gençler bizim gençlerimizdir. Bizim siyasetimiz vatandaşın emrinde olmak, vatandaşın hizmetinde olmaktır. Yeni dönemde aşkımızı tazelemiş olarak yeniden Türkiye’nin hizmetinde olmanın bahtiyarlığını hep birlikte yaşıyoruz. Derdimiz, davamız Türkiye’yi büyütmek, birlikte büyümektir. Meselemiz, vatandaşımızın huzuru, güveni ve kardeşliğidir.”

Yeni bir heyecan içinde çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerine değinen Yıldırım, parti kongresini tamamlamalarının ardından yapılanları anlattı.

Yıldırım, 64. ve önceki hükümetlerde görev yapan Ahmet Davutoğlu ile diğer görev alanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

65. Hükümet’in göreve gelmesi ve güvenoyu alması arasında geçen sürenin 6 gün olduğunu ifade eden Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, kurulduğundan itibaren en kısa sürede güvenoyu alarak iş başına geçen cumhuriyet hükümeti olmak ünvanına da sahip durumdayız.” dedi.

AK Parti’nin zaman ekonomisini önemsediğinin altını çizen Yıldırım, göreve geldiklerinin ardından yapılan ziyaretleri ve açılış törenlerini anlattı.

Ramazan ayının gelmesiyle Van’da ve İstanbul’da katıldığı iftar programlarında vatandaşlarla bir araya geldiklerine dikkati çeken Yıldırım, gittikleri her yerde vatandaşların kendilerini bağrına bastığını ve coşkuyla karşılandıklarını belirtti.

“İCRAAT HÜKÜMETİYİZ”

Kütahya’da emeğini alın teriyle, kömür karasıyla kazanan madencilerle iftar yaptıklarını da aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

“AK Parti olarak hedefimiz ne? 65. Hükümet’in hedefi ne? 65. Hükümet, bir atılım ve icraat hükümetidir. Bunu baştan söyledik. Üreten, istihdam oluşturan, ürettiğini satan ve ekmeğini büyüten, büyüyen ekmeği hakça paylaşmayı hedefleyen bir icraat hükümeti olacağız. Ekonomide daha fazla üreteceğiz ve üretimi adil paylaşacağız. 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Alın terine akıl terini katacağız ve bunu önceleyen programlara önem vereceğiz.”

Terörün, Türkiye’nin gündeminden çıkacağına işaret eden Yıldırım, “Terörü artık Türkiye konuşmaktan vazgeçecek. Konuşacak daha güzel şeylerimiz var. Ekonomiyi, refahı, Türkiye’de yeni anayasayı, başkanlık sistemini, Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyan mega projeleri konuşacağız. Terörün, Türkiye’nin gündemini işgal etmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, kırk yıldır milletin bu beladan bıkıp usandığını belirterek, artık enerjinin gençlerin geleceğine yönelik yeni hedeflere, projelere ayrılması gerektiğini söyledi.

“YERLE BİR EDECEĞİZ”

Yıldırım, “Bölgede ve dünyada dostlarını artıran, düşmanlarını azaltan bir dış politika anlayışıyla bölgesel işbirliğini güçlendireceğiz. Bölgesel kalkınmayı komşularımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Bütün bunları yaptığımızda bölge üzerinde, Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunları da yerle bir edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşların kendilerini özgür hissettiği bir Türkiye’yi, kardeşçe geleceğe koşulan bir Türkiye’yi AK Parti kadrolarının gerçekleştireceğini kaydeden Yıldırım, ekonomide son 14 yılda Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin çok iyi görüldüğünü vurguladı.

Binali Yıldırım, AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar hizmet eden, bütün kademelerde görev alan, “AK Parti bir dava hareketidir” diyerek konumu ve sıfatı ne olursa olsun heyecanından hiçbir şey kaybetmeyen, vefayı yaşam tarzı haline getiren partililere şükranlarını sunarak konuşmasını bitirdi.

selyus