Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Şubat 2017

Başbakan Yıldırım, “Fikirtepe’ye 35 bin konut inşa edilecek”

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, bu alanda 10 binden fazla konut yapılacağını, Fikirtepe ele alındığında ise 35 bin konut inşa edilecek.”

Başbakan Binali Yıldırım, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’ne katıldı. Başbakan Yıldırım’ın burada yaptığı konuşmada, bugün Fikirtepe’de geleceğin temellerini atmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Törende Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Erol Kaya, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, aralarında Dr. Ravza Kavakçı, Av. Hurşit Yıldırım, Av. Serkan Bayram, Hasan Turan’ın da bulunduğu AK Parti Milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, İBB Kadir Topbaş, aralarında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın da bulunduğu ilçe belediye başkanları, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, bürokratlar ve İstanbullular hazır bulundu.   

Fikirtepe’de 13 adada tamamen yepyeni bir şehir inşa edileceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Parklarıyla, yeşil alanlarıyla, toplu taşımayla, her yönüyle güzel, pırıl pırıl yaşanacak mekanları burada yapacağız. Sizlerin hizmetine vereceğiz. Bunun yanı sıra iki adada da dönüşüm çalışmaları başlıyor.” diye konuştu.

FİKİRTEPE’YE 35 BİN KONUT YAPILACAK

Başbakan Yıldırım, bu alanda 10 binden fazla konut yapılacağını, Fikirtepe ele alındığında ise 35 bin konut inşa edileceğini belirterek, “Sadece burada değil bugüne kadar Türkiye’nin her köşesinde TOKİ marifetiyle özel firmalarımız sayesinde 100 binlerce konutu yaptık, şehirlerimizi yaşanabilir marka şehirler haline getirdik. Çünkü siz bunu çoktan hak ediyorsunuz. Çünkü siz bunların hepsine layıksınız. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. İşimiz hizmet, gücümüz sizlersiniz.” diye konuştu.

Vatandaşlarla konuşmayı arzu ettiğini ancak yağmurda saatlerce ıslanmalarına gönlünün razı gelmediğini ifade eden Yıldırım, bu önemli dönüşümü gerçekleştirmek için gece gündüz çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanı ile önceki bakanlar ve personele teşekkür etti.

Yıldırım, müteahhit firmalardan da isteğinin “Hemşehrilerimizi üzmeyin. İhtiyaçlarını karşılayın. Rızasını alın.” olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Kentsel dönüşüm gönüllü dönüşümdür, zorunlu dönüşüm değildir. Daha güzel, daha yaşanabilir mekanlar yapmak için bizim vatandaşımıza, milletimize en büyük vaatlerimizden biridir. İşte şimdi Fikirtepe’de bu dönüşümü gerçekleştirmekle hem daha konforlu, daha da çevresiyle yaşam alanlarıyla yeni bir şehir, yeni bir mahalle oluşturmuyoruz aynı zamanda depreme dayanıklı, daha güzel mekanları sizlerin hizmetine veriyoruz.”

Başbakan Yıldırım, sözlerini, bu eserin, çalışmaların millete, ülkeye hayırlar, uğurlar ve güzellikler getirmesini dileyerek tamamladı.

Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti genel başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Erol Kaya ve Vedat Demiröz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. 

selyus