Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Şubat 2017

Başbakan Yıldırım, “Hizmet de, başarı da yerelde ortaya çıkar”

Başbakan Yıldırım, yerel yönetimi kazananların genel iktidarı da kazandığını, yerel yönetimi kaybedenlerin genel iktidarı da kaybettiğini, hizmetin yerelde başladığını, başarının yerelde ortaya çıktığını vurguladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Antalya’nın Kemer ilçesinde AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, “Kutlu Yürüyüş Yolunda Şehir Şehir Kalkınma” temasıyla düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, yerel yönetimlerin önemine vurgu yaptı.

ALNIMIZ AK, YÜZÜMÜZ AK

İktidarın 15’inci yılında olduklarını anımsatan Yıldırım, “Çok şükür alnımız ak, yüzümüz ak. Milletimize verdiğimiz sözleri yapmış olmanın huzuru içindeyiz.” dedi.

AK Parti ile belediyecilikte ve yerel yönetimde, yeni ve tertemiz sayfalar açıldığını belirten Yıldırım, AK Parti hareketinin tohumlarının, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 1994’te İstanbul’da atıldığını, kısa zaman içinde bu hareketin bayrağının bütün Türkiye’de dalgalanmaya başladığını hatırlattı.

Merkezi iktidarların habercisinin yerel yönetimlerdeki iktidar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, yerel yönetimi kazananların genel iktidarı da kazandığını, yerel yönetimi kaybedenlerin genel iktidarı da kaybettiğini, hizmetin yerelde başladığını, başarının yerelde ortaya çıktığını vurguladı.

Türkiye’nin mamur edilmesi çabasında hep beraber olduklarını belirten Başbakan Yıldırım, hayata geçirilen hizmetlerden, 780 bin kilometrekare vatan toprağının tamamının, yurt içinde 80 milyon, yurt dışında 3,5 milyon vatandaşın istifade ettiğini bildirdi.

Yıldırım, Türkiye’yi bir bütün olarak gördüklerini, her şehirle aynı mesafede bulunduklarını kaydetti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Antalya’da Türkiye’nin AK Parti’li Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda AK Parti Genel Merkez’den ödül aldıkları Medeniyet Yolcuları projesinin sunumunu yaptı. 

selyus