Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Kasım 2016

Başbakan Yıldırım, “Yapılan işlem hukuk içerisinde bir işlemdir”

Başbakan Binali Yıldırım, “HDP milletvekillerinden sadece bir tanesi gitmiş, 54 tanesi bu çağrıya uymamıştır. Yani hukukun üstünlüğünü tanımamışlardır. Dolayısıyla yapılan işlem mahkemelerin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen bir işlemdir. Gözaltı işlemi bu şekilde gerçekleşmiştir.”

Başbakan Binali Yıldırım, Dünya Denizcilik Günü dolayısıyla Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, ifade vermeye gitmeyen HDP’lilere operasyon konusundaki bir soru üzerine, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Hukukun önünde hiç kimsenin geçiş üstünlüğü yok. Bütün vatandaşlarımız hukuk önünde eşittir. Yapılan işlem hukuk içerisine bir işlemdir. Yani daha önce mahkemeler dokunulmazlıkları kaldırılan toplam 154 milletvekili hakkında çağrı yapmışlar. Bunlardan HDP milletvekilleri dışında tamamı gitmiş ifade vermiş ve yasal süreç devam etmektedir. HDP milletvekillerinden sadece bir tanesi gitmiş, 54 tanesi bu çağrıya uymamıştır. Yani hukukun üstünlüğünü tanımamışlardır. Dolayısıyla yapılan işlem mahkemelerin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen bir işlemdir. Gözaltı işlemi bu şekilde gerçekleşmiştir.”

İlginizi çekebilir

Darbe girişimi ve Cerablus!

Darbe girişimi ve Cerablus!

selyus