Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Mart 2017

Başkan Çam, “Fatma Bacı gibi kadınları örnek alıyoruz”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, kadının hassasiyeti ve duyarlılığı ile toplumsal tüm konularla yakından ilgilendiklerini belirten Çam, dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum’u (Anadolu Kadınlar Birliği) kuran Fatma Bacı gibi kadınları örnek alarak yol aldıklarını vurguladı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, il kadın kolları başkanlarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı gönderdi.

Çam mesajında, 8 Mart’ın cinsiyet ayrımcılığı, kadın ile erkeğin fırsatlara ve kaynaklara ulaşmasında yaşanan eşitsizlikler, şiddet, çalışma hayatı, siyasette kadın oranı gibi meselelerin ele alınması bakımından önemine işaret etti. Çam, AK Parti hükümetleri döneminde bu alanlarda atılan adımları hatırlattı. 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca siyasette ve karar alma mekanizmalarında kadın katılımını arttırma yönünde çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Çam, teşkilatta bir okul gibi eğitimler verildiğini, ortaklaşa hareket etme ve kadın olma bilinci etrafında çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

“BACIYAN-I RUM’U KURAN FATMA BACI GİBİ KADINLARI ÖRNEK ALARAK YOL ALIYORUZ”

Kadının hassasiyeti ve duyarlılığı ile toplumsal tüm konularla yakından ilgilendiklerini belirten Çam, dünyanın ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum’u (Anadolu Kadınlar Birliği) kuran Fatma Bacı gibi kadınları örnek alarak yol aldıklarını vurguladı.

Çam, mesajına şöyle devam etti:

“Kadınlar olarak, bizi ve çocuklarımızın yaşamlarını etkileyecek süreçlere kayıtsız kalamayız, kalmayız. Önümüzde, milletimizin ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir halk oylaması bulunmaktadır. Bizler, bu topraklar için, devletinin bekası, çocuklarının aşı için kanını canını ortaya koymaktan çekinmeyen Anadolu kadınının evlatlarıyız. Ezelden beri koca bir mirasın taşıyıcısı olan kadınlar… Nitekim 15 Temmuz gecesi, tankların ve kendisine yöneltilmiş namluların önünde bir an bile tereddüt etmeden duran kadınımız, Nene Hatunların, Kara Fatma’nın, Şerife Bacı’nın, Gördesli Makbule’nin torunları olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Aydınlı Emir Ayşe’nin, ‘Mademki burası bizim vatanımız, biz de bu vatanın olmalıyız’ sözleri gibi hayat bulmuştur o gece. 11 kadınımız şehit olmuştur. Bu bilinçle, çocuklarımıza güzel bir geleceği, daha güçlü bir ülkeyi miras bırakmak en büyük temennimizdir.”

“MEVCUT SİSTEM KALKINMANIN ÖNÜNDE ENGEL”

Dünyanın bilinmeyen bir sürece doğru gittiğine işaret eden Çam, Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere pek çok kuruluş ve devletin acziyet içinde yaşanan krizleri seyrettiğini belirtti.

Çam, etrafı yaygın ve derin insanlık krizlerinin olduğu bir atmosfer ile çevriliyken Türkiye’nin statik konumda durması beklenemeyeceğini aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

“Her konudan daha acil ve ehemmiyetli olan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçmesi hepimiz için kazanç olacaktır. Mevcut sistemin ülkenin refah, kalkınma yolunda mesafe almasında engeller taşıdığı bilinen bir gerçektir. Yeni sistem ise terörle daha etkin mücadeleyi beraberinde getirecek, yönetimde ve ekonomide istikrarın ve hızın garantisi olacaktır. Bizler kadınlar olarak, savaşlardan, istikrarsızlıklardan, yoksulluklardan en çok kadınların etkilendiği gerçeğini unutmadan istiklal, istikbal ve istikrar için yol almak durumundayız.”

“GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN, GÜÇLÜ KADINLARI OLARAK GÜNÜNÜZÜ KUTLARIM”

Anadolu ile Suriye’de, Halep’te, Filistin’de, Myanmar ve tüm mazlum coğrafyalardaki kadınlar için de yürümeye devam edilmesi gerektiğinin altını çizen Çam, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Bu doğrultuda, ülkemizin kalkınmasına değer katmak, hayatı ve dünyayı güzelleştirmek isteyen kadınlar olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. ‘Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet’ ülküsüne inananlar yılmadan yola devam edecektir. Hepimizin ortak çabası, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ülkemize kazandıracak ve yeni sistemle birlikte kadının siyaset başta olmak üzere her alanda temsiliyeti artacaktır. Bu inançla, ‘Güçlü Türkiye’nin, Güçlü Kadınları’ olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü en içten duygularımla kutlarım.”

selyus