Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Ekim 2017

Başkan Can ve Ümraniye teşkilatı Silivri’de

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Protokolü ve Ümraniyeliler; 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimiyle ilgili davalardan biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü duruşmasını takip etmek için 6 otobüsle Silivri Ceza ve İnfaz Kurumuna gitti.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumundaki Fetullahçı Terör Örgütü davalarından biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü duruşmasını Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşcı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu, Sosyal Hizmetler Ümraniye Şube Müdürü Süleyman Ayan, muhtarlar, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, belediye birim müdürleri ve belediye personeli ile çok sayıda Ümraniyeli takip etti.

BASINDAN YOĞUN İLGİ

TRT Haber, CNN Türk, A Haber, 24 TV, TV NET, ÜLKE TV, DHA, AA ve İHA’ya duruşmalarla ilgili röportaj veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Gerçekten yüreğimiz yaralı. Mahkemede, insanların o geceki acılarını yüreklerinde tekrar hissettiklerini görüyorsunuz. İnşallah adalet yerini eninde sonunda bulacaktır” dedi. Başkan Hasan Can, “15 Temmuz akşamı darbe teşebbüsünün en önemli noktalarından birisinin Ankara Beştepe ve Meclis Salonu iken bir diğerinin de İstanbul Boğaziçi Köprüsü olduğunu ifade etti. Hafta boyunca köprüde yaşanan hadiseleri yapanların yargılandığı ve sorgulandığı duruşmalar gerçekleşecek diyen Başkan Hasan Can, “Duruşmada konuşan kişiler bildikleri şeyi söylesinler ki, bu işin gerçeği ortaya çıksın. Ancak konuşanları dinlediğimizde somut herhangi bir şey söylemediklerini görüyoruz. Hâlbuki somut bilgiler lazım. Yaşananları ne kadar inkâr etseler de yaşanan her şey apaçık ortadadır. Adalet mülkün temelidir ve adalet yerini er yada geç bulacaktır” dedi.

Ümraniyeliler; hain girişimi unutmamak ve unutturmamak için darbecilerin yargılandığı davaların peşini bırakmamaya kararlı.

selyus