Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Ekim 2017

Başkan Demir, “Türk adaletine güveniyoruz”

Fetullahçı Terör Örgütü İstanbul Emniyet Müdürlüğü davasını takip eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Gelinen nokta da adalete güveniyoruz. Bunların senaryolarına süreç içerisinde birbirlerine uydurdukları hayal ürünü senaryoları ile kimseyi kandıramayacaklarını rahatlıkla görüyoruz. Türk milletinin Türk devletinin, Türk adaletine ve hukukuna güveniyoruz. Arkadaşlarımız ile beraber yakın takipçisi olacağız” dedi. 

15 Temmuz 2016 gecesi terör örgütü FETÖ’nün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün işgal girişimi ile ilgili dava Silivri’de görülmeye başlandı. Davanın ilk gününde Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de duruşmaları izledi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişimi sırasında Fatih’te bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının işgal girişimi ile ilgili davanın görülmesine Silivri’de başlandı. Görülecek dava öncesi Jandarma Komando ekipleri tarafından duruşma salonları çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Davayı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yanı sıra çok sayıda müşteki ve vatandaşta takip etti. Duruşmanın iddianame sonrası sanık ifadeleri ile devam ettiği öğrenildi.

Duruşma arasında bir açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Hain FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsünün mahkemesini takip etti. Bugün bizi ilgilendiren konu, Vatan Caddesi’nde Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan darbe teşebbüsündeki orayı işgal etme hareketinde bulunan insanların yargılanması. Onları hayretle izliyoruz. Gözleri dönmüş insanların milletin silahı ile milleti nasıl saldırdıklarını nasıl millete ateş etme emirleri verdiklerini şahitlik ettik. Mevlam bu milleti ve ülkeyi korudu. Bu tür hain darbe teşebbüslerine ve saldırılara karşı yeterince direnç gösteremeyenlerin hallerini görüyoruz. Hemen yanı başımızda olan Orta Doğu ülkelerinin hallerini görüyoruz. Milletimizin bu duruşu o hainlerin ellerindeki silahlara ve helikopterlere karşı duruşunu kendilerini nasıl siper ettiklerini de görüyoruz. Gelinen nokta da adalete güveniyoruz. Bunların senaryolarına süreç içerisinde birbirlerine uydurdukları hayal ürünü senaryoları ile kimseyi kandıramayacaklarını rahatlıkla görüyoruz. Türk milletinin Türk devletinin, Türk adaletine ve hukukuna güveniyoruz. Arkadaşlarımız ile beraber yakın takipçisi olacağız” dedi.

selyus