Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Eylül 2018

Başkan Erdoğan AK Parti belediye başkan adayını tarif etti

Karşılığı olan güçlü isimlerle yerel seçimlere gireceklerini belirten Başkan Erdoğan, “Sırtını partiye dayayarak değil, önce ‘benim karşılığım nedir…’ Ardından da tabii ki partinin adayı dürüst olacak, ehliyet, liyakat sahibi olacak, tevazu ehli olacak. Toplumun içinde sevilen, takdir edilen isimler olacak” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Başkan Erdoğan, yerel seçim konusunda da açıklamalarda bulundu.

“KARŞILIĞI OLAN GÜÇLÜ İSİMLERLE SEÇİMLERE GİRECEĞİZ”

Erdoğan, kongrelerin neredeyse büyük çoğunluğunu yeni yaptıklarını, şimdiden hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

Mahalli seçimlerde de bütün oyunları bozmaları gerektiğini ve oradan çıkmaları gerektiğini ifade eden Erdoğan, “O bakımdan, karşılığı olan güçlü isimlerle bu seçimlere gireceğiz. Sırtını partiye dayayarak değil, önce ‘benim karşılığım nedir…’ Ardından da tabii ki partinin adayı dürüst olacak, ehliyet, liyakat sahibi olacak, tevazu ehli olacak. Toplumun içinde sevilen, takdir edilen isimler olacak. Bu isimlerle de beraber inşallah biz Mart 2019 yerel seçimlerine gireceğiz.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, aday belirleme çalışmalarını biraz erken de olsa öne çekip çalışmaları ona göre yürüteceklerini bildirdi.

“GENEL MERKEZLE İSTİŞARE ETMEDEN HAREKETE GEÇMEYİN”

Gerek teşkilatlarla gerek diğer görevlerde bulunan hiçbir kişinin genel merkezle istişare etmeden harekete geçmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Unutulmamalıdır ki her görev bizim için kıymetlidir. Hiçbirimiz okçular tepesini boş bırakmayacağız. Kendisine aday olduğu resmen tevdi edilene kadar, her arkadaşımızın mevcut görevlerini hakkıyla yerine getirmesi şarttır. Belediye başkanlarımızdan yeniden aday gösterilenler, zaten işlerine ve seçim çalışmalarına devam edecekler. Bu bayrak yarışında görev değişikliği durumu ortaya çıkan arkadaşlarımızın ise yeni belediye başkanı gelene kadar en küçük bir eksikliğe, aksaklığa mahal vermeden vazifesini yürütmesi gerekmektedir. Seçimlere doğru giden süreçte eksiklik, aksaklık gördüğümüz yerlerde, ihtiyaç duyulması halinde teşkilatlarımızı revize edebilir, güçlendirebiliriz.”

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, parti olarak mahalli idareler seçimlerinde 2014’e göre oylarını ve belediye sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

MHP İLE İTTİFAK OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde MHP ile yapılan “Cumhur İttifakı”nı anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

“24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığında ve Mecliste MHP ile ittifak yapmıştık. Mahalli idareler seçimlerinde böyle bir imkan olur mu bakacağız. Eğer böyle bir imkanı karşılıklı olarak hakikaten ortaya koyabilirsek biz birlikte bunu da değerlendiririz çünkü Cumhur İttifakı’ndaki dayanışmamız ne ise yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçekleştirme imkanımız olabilir. Önce arkadaşlarımız ön görüşmelerini yapar, ardından da liderler olarak biz de oturup konuşuruz. Şayet bu mümkün olursa her iki partinin de mahalli idarelerdeki gücünü artıracağına inanıyorum. Şayet bu mümkün olmazsa da kendi hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Diğer partilerin de gizli veya açık benzer ittifak arayışı içerisinde olduklarını bildiklerini belirten Erdoğan, kendilerinin millete karşı hep hasbi, açık, samimi olduklarını, şimdi de aynısını yapacaklarını, her şeyi milletin gözü önünde konuşacaklarını, tartışacaklarını bildirdi.

selyus