Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Mart 2018

Başkan Neslihan Yurtdagül’ün ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘ açıklaması

Ataşehir Belediye Meclisi Mart ayı 2. oturumunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle AK Parti Grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, “Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır. Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir.

Bugün  dünyanın  her yerinde toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olan kadınlarımızın sorunlarının çeşitli platformlarda  tartışıldığı ve anıldıkları 8  Mart Dünya Kadınlar Günü..

Bu müstesna günde dişiyle tırnağıyla, emeğiyle, yeri geldiği zaman canıyla bu toprakları bizlere vatan kılan Anadolu’nun ve Trakya’nın tüm çilekeş kadınlarını selamlıyorum. Suriye’den Irak’a, Myanmar’dan Türkistan’a kadar dünyanın dört bir yanında zulüm altında, baskı altında, tehdit altında yaşayan tüm mağdur ve mazlum kadınları selamlıyorum..

Bizlerin huzuru, güvenliğini sağlamak ve vatanı için en kıymetli varlıklarını evlatlarını şehit veren Değerli Şehit Anneleri  ve kıymetli eşlerini selamlıyorum ..

İster sadece evinin, ailesinin işleriyle meşgul olsun, ister çalışarak hayatın farklı alanlarında ilave sorumluluklar üstlensin; her kadının varlığı takdiri ve saygıyı hak eder..

Bugün de ta ilk başlarda yapıldığı gibi, kadınların eşitliği için, bağımsızlığı için, politik haksızlıkların ortadan kalkması için, daha iyi çalışma ve daha iyi yaşama koşulları elde edilebilmesi için çalışılmaktadır.

Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin de  tek yoludur. Kadının yer almadığı siyaset, kadınları dışlayan bir yönetim anlayışı sadece kadınlar için, değil bütün toplum için büyük bir eksikliktir.

Kadınların omuz vermediği, sahip çıkmadığı bir demokrasi mücadelesinin başarıya ulaşması mümkün değildir

Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır.

AK Parti döneminde kadının sosyal yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yasal düzenlemeler ve devrim niteliğinde reformist adımlar atılmıştır.

Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi, erken yaşta evlilik, Eğitim Sistemimizdeki Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Yeri, Toplumsal Cinsiyet Açısından Anayasa ve Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü konularını araştırmak üzere,

Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde oluşturulan Komisyonlarda incelemeler yapılarak kadının yaşam standartlarının geliştirilmesi için büyük adımlar atılmış ve anne-çocuk sağlığından, ”Ana Kız Okuldayız ”, ”Haydi Kızlar Okula” kampanyaları kadına yönelik şiddetle mücadeleden, iş hayatında ayrımcılığı önlemeye yönelik düzenlemelere, kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinin Anayasa ile güvence altına alınmasından, kadının en temel haklarını kullanmasında önünü tıkayan özel-kamu alanı ayrımının sonlandırılmasına kadar pek çok düzenlemeyi yürürlüğe koyulmuştur.

Sözlerimi bitirirken dünyada ilk kez seçme ve seçilme hakkını Türk kadınına sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk’e, kadına verdiği değerle, her daim bizimle birlikte olan, Sayın Başbakanımıza ve kadının güçlenmesi için çalışan, verdiği destekle bizi yalnız bırakmayan, yolumuzu açan Sayın Cumhurbaşkanımız’a tüm kadınlar adına şükranlarımı sunuyorum.

Bütün kadınların eşit şartlar altında yaşayabileceği bir dünya olması temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar günümüzü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

YURTDAGÜL, CHP’Lİ KALANDER’İN İFTİRA VE YALANLARINA CEVAP VERDİ

Ataşehir Belediyesi Chp Meclis Üyesi Ezgi Kalender’in meclis konuşmasında “Muhafazakar politikalarla kadına yönelik şiddet daha da görünür oluyor. Aslında yıllardır uygulanan kadını eve hapsetmeye yönelik ifadesini kadının erkekle eşit olamayacağını, kadınlar çalıştığı için erkeklerin işsiz kaldığı, hamile kadınların sokağa çıkmaları, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanlarının kürtaj olamaz, okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor gibi cümleler kuran muhafazakar politikalar kadına yönelik şiddeti kadınların sistematik katline dönüştürmeye devam ediyor.” gibi baştan aşağı iftira ve yalan sözlerine karşılık olarak, AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Neslihan Yurtdagül, şöyle cevap verdi:

“Tabii ben Dünya Kadınlar Günü için Ezgi hanımın söylemiş olduklarına katılmıyorum. Muhafazakar toplumların öngördüğü hamile kadınların kendilerini evlerine kapattı dedi’ ama biliyorsunuz ben 2,5 yıl önce burada meclis üyesi olarak hamile bir kardeşinizdim. Eğer muhafazakar bir toplumda olmuş olsaydık burada bulunan 37 meclis üyesinin içerisinde 3 kadın meclis üyesi olarak yer almazdık. Bu düşüncelerimi bildirmek istedim.” diye konuştu.

selyus