Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Mart 2015

Başkan Şahin, “Bu bahar başka bir bahar olacak”

Gazeteci Süleyman Özışık’ın konuk olduğu Fasl-ı Siyaset programında bir konuşma yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin “Bu bahar başka bir bahar olacak, bu topraklarda ektiğimiz çiçek tohumları, çiçek olup dirilişe vesile olacak. Başkanlık sistemi ile düşlediğimiz güçlü Türkiye’nin yolu açılmalı, yeni Türkiye ile o eski büyük medeniyetimizi yeniden yaşatacağız” dedi.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı’nın 13 yıldır devam eden ünlü programı Fasl-ı Siyasetin, ‘Başkanlık Sistemi ve Çözüm Süreci’ isimli 89. programın konuğu gazeteci yazar Süleyman Özışık oldu.

Gazeteci Süleyman Özışık, kurucusu olduğu İnternethaber’in kuruluş hikâyesine üzücü hadiseler zincirinin akabinde başladıklarını, bıkmadan ve yılmadan mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek konuk olduğu programa başladı.

Moderatörlüğünü İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Sarıhan’ın yaptığı, Fasl-ı Siyaset programda Başkanlık Sistemi ve Çözüm Süreci konularının yanı sıra gezi olayları, 17-25 Aralık ihanet operasyonları, Mit Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılması, Paralel yapı hakkında da bilgi ve görüşlerini aktararak, tespitlerini katılımcılarla paylaştı.

Paralel yapının, kendisine bağlı savcı ve polislerin ilişkiler yumağı kurarak, atamaları nasıl aksattıklarını ve kendi adamlarını nasıl yerleştirdiklerini, yerleştirilen bu kişilerin de her nedense tüm ihanet operasyonlarında başkarakter olduğunu elde ettiği bilgi ve tespitlerle ifade etti. ”PKK bile dahi iyi imiş” dediği paralel yapının faaliyetlerini gözler önüne süren Özışık; din gölgesi altında dinsizlik yapanların bu kadar çabuk pes etmeyeceğini, rehavete yer verilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Süleyman Özışık, ilk defa, Türkiye’nin dünya ezberini bozan hamleler yaptığını, önemli bir hamlenin de çözüm süreci olduğunu ifade ederek; terörden beslenen silah ticaretinin büyük rakamlarda finansal kayıplara neden olduğunu, bu pazarı kaybetmek istemeyen dış mihrakların çözüm sürecinin aksaması ve sekteye uğraması için ellerinden geleni yaptıklarını aktardı. Özışık, silahların bırakılmaması için herkesten önce kandile koşarak giden gazeteciler olduğunu ve geçmiş dönemlerde de terörün varlığı devam etsin diye türlü tuzakların ve oyunların nasıl yapıldığını ayrıntıları ile paylaştı. Yeni Türkiye’nin hızını kesen mevcut sistemi, el freni olarak gördüğünü, demokratik tüm kalkınmaların önüne engel koyarak yavaşlattığını dile getirdi.

“ESKİ MEDENİYETİMİZİ YENİDEN YAŞATACAĞIZ”

Programın teşekkür ve kapanış konuşmasında AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin “Konuğumuzun Fasl-ı Siyaset kitabımıza kattığı renkli sayfadan ötürü teşekkür ederim. Bu bahar başka bir bahar olacak, bu topraklarda ektiğimiz çiçek tohumları, çiçek olup dirilişe vesile olacak. Başkanlık sistemi ile düşlediğimiz güçlü Türkiye’nin yolu açılmalı, yeni Türkiye ile o eski büyük medeniyetimizi yeniden yaşatacağız” dedi.

Konuşmasının ardından İlçe başkanı Şahin, Özışık’a teşekkür ederek konuğunun isminin hat yazısıyla kaligrafi edildiği çini bir tabak takdim etti.

 

Etiketler:
selyus