Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Haziran 2016

Başkan Şahin, “Kadıköy’ü acınacak hale düşürdüler”

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin yaptığı açıklamada: ”Kadıköy Belediyesi’nin icraat yapmadan borç yapması anlaşılır bir şey değil. Kadıköy bu basiretsiz yönetimi hak etmiyor. Kadıköy Belediyesi neredeyse camilerde para toplayacak hale geldi. Kadıköy’ü acınacak hale düşüren mevcut Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’ndan bu tablonun hesabını soracağız” dedi.

CHP’li Kadıköy Belediyesi maddi sıkıntıyla boğuşma noktasına geldi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, belediyenin borçlarını ödemek için bankadan kredi almaya karar verdi. Kadıköy’e doğru düzgün hiç bir yatırım yapmayan CHP’li belediye, nasıl yaptığı belli olmayan borçlarını ödeyemedi. İşin içinden çıkamayan Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, çareyi bankalara borçlanmada buldu. Karara tepkili olan Kadıköylüler “Bu paralar nereye gidiyor? “ diye CHP’li Kadıköy Belediyesine veryansın ettiler.

Haziran Ayı Belediye Meclisinde AK Partili Meclis Üyelerinin sert eleştirilerine rağmen Kadıköy Belediyesi bankadan 10 Milyon TL kredi borcu alma kararını oy çokluğuyla meclisten geçirdi.

Karar gündeme geldiğinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi Göksel Öksüz söz aldı. Öksüz, Kadıköy Belediyesi yetkililerine neden borç ihtiyacı olduğunu sordu? Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Uygur Çakmak söz alıp teknik terimler kullanarak borç alacaklarını ötelemek için diye açıklama yaptıktan sonra da “Borç yiğidin kamçısıdır” diyerek konuşmasını tamamladı.

DOĞRUDUR BORÇ YİĞİDİN KAMÇISIDIR AMA KAMÇI DOĞRU ELLERDE OLMALI

Mecliste gündem maddesi üzerine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Uygur beyin açıklamaları yeterli ve açıklayıcı değil. Doğrudur borç yiğidin kamçısıdır ama kamçı doğru ellerde olmalı. Ayrıca bu kadar gelir var, yatırım yok ama borçlanma var. Bu hangi gerekçe ile yapılıyor? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni örnek alın. Bakın geçen ay İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinden geçen Bostancı Dudullu Metro Hattı için borçlanma yapıldı. Burada yatırım belli, iş belli. Bu borçlanmaya Uygur bey ve CHP’li meclis üyeleri de kabul oyu verdi. Kadıköy’de hizmet yok, eser yok, gelir vergileri en yüksek olan belediye. Kadıköy’ün nüfus bütçe endeksi çok yüksek olan bu paralar yatırıma dönüşmedi. 2 yıldır hep proje daha bir açılış yok. Kadıköy zaman kaybediyor. Kadıköy halkı bu yönetim anlayışını hak etmiyor” diye konuştu.

”BELEDİYE NEREDEYSE CAMİLERDEN PARA TOPLAYACAK”

Belediyenin borçlanmasına tepki gösteren AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin yaptığı açıklamada: ”Kadıköy Belediyesi’nin icraat yapmadan borç yapması anlaşılır bir şey değil. Kadıköy bu basiretsiz yönetimi hak etmiyor. Kadıköy Belediyesi neredeyse camilerde para toplayacak hale geldi. Kadıköy’ü acınacak hale düşüren mevcut Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’ndan bu tablonun hesabını soracağız” dedi.

selyus