Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, KADIN 22 Şubat 2017

Başkan Şeyma Döğücü, “Biz kadınlar Türkiye siyasetinin kendisiyiz”

“Biz kadınlar Türkiye siyasetinin kendisiyiz” diyerek, kadınların siyasette var olmasının öneminden bahseden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı   Av. Şeyma Döğücü, “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ve 16 Nisan’da ki referandum hakkında Akademi Nisa katılımcılarını bilgilendirdi.

Ümraniye Belediyesinin kültür ve eğitim alanında gerçekleştirdiği programlardan biri olan Akademi Nisa’da yeni dönem başladı. Başkan Döğücü, Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde hanımlara “Kadının Siyasetteki Yeri” konulu bir seminer verdi. Akademi Nisa programına İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve gazeteci-yazar Sibel Eraslan’ın yanı sıra AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Türkân Öztürk, Sibel Şenocak ve Mesut Özdemir de katıldı.

Yeni dönemin ilk haftasındaki semineri AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü verdi. Açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, “Akademi Nisa’nın yeni dönemine hepiniz hoş geldiniz. Yeni dönemde de birbirinden değerli hocalar ve konularla devam edeceğiz. Yeni dönemimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ardından seminere başlayan Av. Şeyma Döğücü, kadınların toplumdaki yeri ve öneminden bahsetti. “Çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda hanımlarımıza çok iş düşüyor. Medeniyet kurguları genellikle kadınlar üzerinden uygulamaya konuluyor. Çünkü kadınları değiştirirseniz tüm toplumu değiştirmiş olursunuz. Bizim pırıl pırıl okuyan ama geleneklerine de bağlı gençlerimiz var. Kadın bir çocuk dünyaya getirdiğinde eğitiminden ahlakına kadar her türlü eğitimini tam anlamıyla çocuğa vermesi gerekiyor. Biz kadınlar Türkiye siyasetinin kendisiyiz” diyerek, kadınların siyasette var olmasının öneminden bahsetti. Av. Şeyma Döğücü, “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi” ve 16 Nisan’da ki referandum hakkında Akademi Nisa katılımcılarını bilgilendirdi.

Program, Av. Şeyma Döğücü ve Belediye Başkan Yardımcılarının, Akademi Nisa’nın bir önceki dönemine katılan öğrencilerin sertifikalarını takdim etmesiyle son buldu.

selyus