Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Mayıs 2015

Başkan Temurci, “AK Parti milletin gönlünde taht kuruyor”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “İstanbul bir emanet şehir diyorsak ve bizim bakış açımızın Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti bir şehirde bunu yapıyorsak. Çok güzel bir sözü var Fatih Sultan Mehmet Han’ın “Hüner bir şehr bünyâd etmektir; reâyâ kalbin âbâd etmektir” Gerçekten AK Parti yerel yönetimler anlayışı bir taraftan şehir imar ediyor, diğer taraftan da milletimizin gönlünde taht kuruyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sancaktepe İlçesinde hayata geçirdiği önemli projelerin toplu açılış törenine katılan İstanbul’un genç lideri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, yerel ve genel siyasete yönelik çok önemli açıklamalarda bulundu.

“HÜNER BİR ŞEHR BÜNYÂD ETMEKTİR; REÂYÂ KALBİN ÂBÂD ETMEKTİR””

Sancaktepeli hemşerileriyle Yenidoğan Yunus Emre Mahallesi’nde buluşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci “Yatırımlarıyla, hizmetleriyle milletimizin diliyle konuşan AK Parti yerel yönetimler anlayışını çok güzel anlamlı bir gününde birlikteyiz. Biz bu arkamızda ki yazılı tabloya baktığımızda Fatih Sultan Mehmet Hanın emanet ettiği bu şehrin sadece AK Parti olarak bizlerin değil, bu partinin kurulmuş olduğu şehir adeta bizim hizmetlerimizin merkezi haline geldi. Mevla’ma şükrediyorum. Ve böyle değerlendirme yaptığımızda adeta eli kulağında olan projeler var. Biz Avrasya’yı bekliyoruz, biz 29 Ekim’de Allah nasip ederse 3. Köprüyü açacağız. Yeni kurulacak şehirlerden, yeni kurulacak şehir hastanelerinden bahsediyoruz. Marmaray’ı kullanıyoruz. İstanbul dendiğinde AK Parti siyasetinin doğduğu ve AK Parti’nin marka olduğu bir şehir. Ve elbette böyle marka bir şehir konuşmaya başladığımızda bizim tek bir hedefimiz var. İstanbul bir emanet şehir diyorsak ve bizim bakış açımızın Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti bir şehirde bunu yapıyorsak. Çok güzel bir sözü var Fatih Sultan Mehmet Han’ın “Hüner bir şehr bünyâd etmektir; reâyâ kalbin âbâd etmektir” Gerçekten AK Parti yerel yönetimler anlayışı bir taraftan şehir imar ediyor, diğer taraftan da milletimizin gönlünde taht kuruyor” dedi.

“BİZ GÖNÜLLER YAPMAYA MECBURUZ”

Konuşmasını devam eden Başkan Temurci, “Ben öncelikle kurucu genel başkanımız olmak üzere bu siyasi harekette İstanbul’u merkez edinerek yapmış olduğumuz bu hizmetlerden dolayı öncelikle hükümetimize, yerel yönetimlerde başta Kadir Topbaş başkanımız olmak üzere tüm ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Ve elbette bir Sancaktepeli olarak, Sancaktepe’nin çehresinin nasıl değiştiğini bilen bir kardeşinizim. Sancaktepe çok çok daha iyi olacak. Sancaktepe birçok ilçenin merkezi konumunda bir ilçe. Ve önümüzdeki yıllarda Sancaktepe sadece metrosuyla değil, Sancaktepe denildiğinde yeni belediye binasıyla ve tüm yatırımlarıyla inşallah İstanbul’un parlayan ve büyüyen ilçesi olmaya devam edecek. Ben belediye başkanımıza ve ekibine bu manada teşekkür ediyorum. Biz yapmaya ve gönüller yapmaya mecburuz. Biz önümüzdeki dönemde hem Türkiye’de, hem İstanbul’da yaptıklarımızı anlatacağız ve yapacaklarımızı söyleyeceğiz. Biz yaptırmayacağız hiçbir zaman demeyeceğiz. Biz şu anda bu millete gelirsek, bu milletin sahip olduğu en önemli haklar olan demokrasi ve özgürlükler anlamında hala bu milletin değerleriyle mücadeleyi kendine görev addetmiş olanların bu millete hizmet etme noktasında verecekleri hiçbir şeyin olmadığını biz biliyoruz. Biz milletimizle yola çıktık. Onların değerlerini baştacı yaptık. Buradaki, İstanbul’da ki ve bütün Türkiye’de ki hizmetler aslında bizim milletimize duyduğumuz saygının özgüvenin miadıdır. Bu özgüvenle milletimize duyduğumuz saygıyla ve sevgiyle Allah’ın izniyle yolumuza devam edeceğiz. 2023 yılında Türkiye güvenle, istikrarla ve en önemlisi siyasi istikrarla yoluna devam edecek. Türkiye sadece 787 bin kilometre karenin değil, kendi bulunmuş olduğu coğrafyanın ve dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline gelecek. Ben bu vesileyle bu güzel hizmetleri, bu manada bizimle görüp paylaşmak isteyen ve burada bizimle olan tüm Sancaktepeli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. “Durmak yok yola devam” diyorum. Allah’a emanet olun” diye konuştu.

Etiketler:
selyus